Werk je met een beeldscherm?

Kies dan de juiste stof

Wie met een beeldscherm werkt, weet hoe vervelend licht kan zijn. De lichtreflectie maakt dat het beeld slechter zichtbaar wordt. Daarom is het belangrijk om voor ruimtes waarin gewerkt wordt met een of meerdere beeldschermen, de juiste stoffen voor raamdecoratie te kiezen.

Gordijnstoffen volgens de juiste lichttransmissie

De EU heeft richtlijnen opgesteld waarin is vastgelegd hoeveel daglicht maximaal door een stof heen mag komen. Dit wordt ook wel de lichttransmissie genoemd. Ook bij Toppoint hebben we gordijnstoffen in ons assortiment die voldoen aan de verschillende vastgestelde lichttransmissies.

Voor ramen aan de noord-, oost-, west- of zuidzijde

De richtlijnen voor de maximale lichttransmissie voor stoffen bij een beeldschermwerkplek variëren en worden bepaald aan de hand van de locatie van het raam. Zo mogen ramen aan de noordzijde van een gebouw een maximale lichttransmissie hebben van 20%. Ramen aan de oost- en westzijde mogen een maximale lichttransmissie hebben van 8%. En voor ramen aan met name de zuidzijde geldt een maximale lichttransmissie van 5%.

Combineer raamdecoratie voor een betere lichtinval op de werkplek

Bent u dus op zoek naar raamdecoratie voor een werkplek, kantoor of ruimte waarin gewerkt wordt met een beeldscherm, kies dan voor een product waarin stof verwerkt zit zoals gordijnen, rolgordijnen of Duette® Shades. U kunt dan immers de stof uitzoeken die past bij de locatie van het raam en dus voldoet aan de toegestane lichttransmissie. Of u combineert een ‘harde’ raamdecoratie zoals aluminium of houten jaloezieën met bijvoorbeeld gordijnen. Deze tweelaagse raamdecoratie biedt veel voordelen. Zo kunt u zelf altijd de gewenste lichtinval bepalen, de gordijnstof zorgt dan ook voor een aangename akoestiek in de ruimte en geeft het interieur bovendien een luxueuzere uitstraling.

Meer weten over gordijnstoffen voor ruimtes met een beeldscherm?

De raamdecoratieproducten met stoffen die geschikt zijn voor ruimtes met een beeldscherm ziet u hieronder. En heeft u een specifieke vraag omtrent de keuze van de gordijnstof of welke combinatie in raamdecoratie mogelijk is? Dan kunt u altijd contact opnemen met de dichtstbijzijnde dealer.

Meer weten? Maak een afspraak of ga langs bij uw Toppoint verkooppunt.

 

Raamdecoratie geschikt voor ruimtes met een beeldscherm:

Vouwgordijnen

Plisségordijnen

Duette®Shades

Rolgordijnen

Gordijnen

Verticale lamellen