Brandvertra­gende gordijnen bij de open haard

Met een gerust hart de open haard aan!

De dagen worden weer korter en voor we het weten is het ’s avonds killer. Dat is het teken dat het weer herfst wordt, en dus tijd voor gezelligheid binnen. Met kaarsen en een open haard als het even kan. Heerlijk cocoonen op de open bank! Maar wel veilig natuurlijk, met brandvertragende gordijnen.

Kaarsjes, een gasfornuis of open haard

Waar vuur is, wil je geen wapperende stoffen in de buurt. Dus of je nu graag wat kaarsjes in de vensterbank zet, een open haard bij het raam hebt of gordijnen boven het gasfornuis wilt, het laatste wat je wilt is dat die gordijnstoffen vlam vatten doordat ze te dicht bij het open vuur komen.

Brandvertragend garen

Voorkomen is beter dan genezen. Dus kun je ook maar beter voor gordijnen kiezen die extra veilig zijn. Brandvertragend dus. Gordijnen van brandvertragend materiaal zien eruit als gewone, stoffen gordijnen. Alleen zijn ze geweven van brandvertragende garens die voldoen aan de Duitse en Franse normeringen. Die stoffen zijn er in verschillende diktes en in heel veel kleuren.

Veel soorten raamdecoratie

En al die brandvertragende gordijnstoffen kunnen weer verwerkt worden tot verschillende soorten raamdecoratie. Zoals natuurlijk gordijnen en in-betweens maar ook vouw- en paneelgordijnen en plissé- en rolgordijnen. Keuze genoeg dus in raamdecoratie om op te hangen bij de plekken in huis waar open vuur kan zijn.

Permanent vlamvertragende garens kunnen ook in de was

Iets wat vrijwel zeker gebeurt als de gordijnstoffen bij een open haard hangen of bij een gasfornuis, is dat ze vies worden. Het is dus belangrijk dat de stof die je kiest, gewassen kan worden en daarna nog steeds z’n vlamvertragende werking heeft. Dat kan met gordijnstoffen die bestaan uit de Trevira CS-vezels. Deze zijn permanent vlam- of brandvertragend.

Kom langs bij B Home living en bekijk de grote collectie aan veilige gordijnen

In ons assortiment hebben we een ruime collectie aan brandvertragende gordijnstoffen van Toppoint. Bezoek eens onze winkel in Roermond, dan kun je deze stoffen op grote stalen zelf zien. En onze adviseurs geven je dan meteen een persoonlijk advies hoe je die veilige gordijnen ook mooi en sfeervol in jouw inrichting kunt verwerken.

Neem contact op

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: