De beste raamdecoratie bij thuiswerken

Thuiswerken, het is ineens de nieuwe realiteit voor veel van ons. Ook al heb je even geen file meer en kun je als je wilt in jouw pyjama aan de conference call deelnemen, toch ervaren de meesten meer nadelen dan voordelen bij het werken vanuit huis. Zoals teveel lichtinval in het scherm en een werkplek die nu steeds warmer wordt. Gelukkig kan de juiste raamdecoratie dat oplossen. Wij helpen je daarbij, met praktisch en persoonlijk advies op veilige afstand. Zo kun je ook nu kiezen voor de beste raamdecoratie bij thuiswerken!

Teveel licht thuis bij beeldschermwerk

Het weer wordt alsmaar mooier en warmer. Normaal gesproken iets waar we en masse van genieten. Maar als je aan de keukentafel werkt of achter een bureau in een slaapkamer, dan merk je nu dat al dat licht storend is bij beeldschermwerk. En dat het in huis toch wel heel warm wordt nu de zon constant op de ramen staat.

Lichttransmissie: de mate van daglicht die door gordijnstof komt

Op kantoor is dat natuurlijk ook zo. Maar daar is er al rekening mee gehouden. Door slimme raamdecoratie die het licht standaard filteren. Lichttransmissie noemen we dat. Dat is de maximale hoeveelheid daglicht die door een stof heen mag komen. Hier zijn vaste richtlijnen voor opgesteld die bepalen wat de maximale lichttransmissie per werkplek is. Zo mag op de noordzijde meer licht door gordijnstof komen dan op het zuiden.

Gordijnen, rolgordijnen of Toppoint Duette®Shades voor een fijne thuiswerkplek

Hoeveel licht een bepaalde gordijnstof doorlaat, is aangegeven per stofsoort. Bij B Home living weten we dat precies. Je kunt het dus gewoon aan een van de mensen bij B Home living vragen. Wij kunnen je ook vertellen welke soorten raamdecoratie de lichtinval verbeteren en ervoor zorgen dat het er niet zo warm wordt. Van gordijnen en rolgordijnen tot de elegante Toppoint Duette®Shades, er is vast iets dat past bij jouw thuiswerkplek!

Beter geluid met videobellen?

Merk je met al die Hangout-, Zoom- of Skypesessies ook dat het geluid bij je thuis best hol klinkt? Dan kun je met de raamdecoratie ook meteen de akoestiek verbeteren. Want de stof van de gordijnen of andere raamdecoratie dempt geluid. Daardoor klinkt het een stuk prettiger, voor jou en voor degene met wie je aan het videobellen bent.

Combinatie met jaloezieën

Heb je al jaloezieën voor de ramen hangen maar toch nog last van het licht of een hol geluid tijdens het thuiswerken? Combineer de jaloezieën dan met stoffen raamdecoratie. Dat staat heel mooi en is erg effectief. Met zo’n combinatie voor de ramen kun je veel aangenamer vanuit huis werken!

Op 1,5 meter afstand natuurlijk, maar met dezelfde service als anders

Ook in deze tijden staan onze woonspecialisten bij B Home living voor je klaar. Met telefonisch interieuradvies of bijvoorbeeld hulp hoe je de maten het beste opmeet. Maar ook met een 1-op-1-afspraak bij jou thuis of in de winkel. Zo helpen we je graag verder. Op 1,5 meter afstand natuurlijk, maar zeker net zo goed en persoonlijk als anders.

Neem contact op

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: