Geluid­dempende raamdecoratie

De oplossing bij teveel geluid in huis of op het werk

Teveel geluid in huis of op het werk is heel vervelend. Het zorgt voor onrust en is erg vermoeiend als je een tijdje in zo’n ruimte doorbrengt. Geluiddempende raamdecoratie kan dit gelukkig vrij eenvoudig oplossen.

Slechte akoestiek

Minimalistische of industriële interieurs zijn heel populair, zowel in huizen als bij bedrijven. Toch hebben deze woonstijlen een groot nadeel; de akoestiek ervan is heel slecht. Met harde vloeren, gestuukte muren en een strakke inrichting weerkaatst het geluid in de ruimte. Er ontstaat dan een galm of hol geluid waardoor elk geluid veel nadrukkelijker wordt dan je zou willen.

Geluid buitensluiten

Storend geluid kan van buiten komen, bijvoorbeeld doordat je aan een drukke straat woont of middenin de stad werkt. In dat geval wil je het geluid letterlijk buitensluiten. En dat kan met geluiddempende raamdecoratie zoals dikke of gevoerde gordijnen. Dat werkt perfect in de avond als je de gordijnen sluit. Voor een geluiddempend effect overdag helpt het al om raamdecoratie te kiezen die ook geluiddempend werkt maar bijvoorbeeld van een semi-transparante stof is gemaakt. Zoals bijvoorbeeld vouwgordijnen of Toppoint Duette®Shades.

Weerkaatsend geluid in modern interieur

Weerkaatst het geluid binnen teveel doordat je een modern interieur hebt? Ook dan is geluiddempende raamdecoratie de oplossing. Het geluid wordt door de gordijnstof geabsorbeerd zodat het niet meer in de ruimte weerkaatst. Met als gevolg een veel aangenamere akoestiek.

Meer geluiddemping met combinaties in raamdecoratie

Nog meer geluiddemping ontstaat door twee soorten raamdecoratie te combineren. Bijvoorbeeld transparante vouwgordijnen met gevoerde overgordijnen. Door de combinatie is het effect warm, stijlvol en goed te matchen met de rest van het interieur. En het geluiddempende effect wordt nog eens versterkt. Dubbel voordeel dus bij dubbele raamdecoratie!

Welke raamdecoratie is geluiddempend?

Misschien twijfel je om in jouw strakke, moderne interieur iets warms en zachts als een gordijn op te hangen. Maar weet dan dat een contrast in huis de verschillen juist onderstreept. Ofwel, met een stoffen gordijn voor het raam benadruk je nog meer de strakke woonstijl. Wat de geluiddempende raamdecoratie betreft is er genoeg keuze; Versus® gordijnen, vouwgordijnen, Toppoint Duette®Shades, rolgordijnen en natuurlijk gordijnen. Elk op zich is al geluiddempend en in combinatie dus nog meer.

Vind de mooiste, geluiddempende raamdecoratie voor jouw interieur!

Natuurlijk wil je wel de juiste match maken en een gordijn en stof kiezen die qua materiaal, kleur en dessin perfect aansluit op jouw interieur. Daar helpen wij van B Home living, je graag bij. Onze adviseurs helpen je graag met het uitzoeken van de mooiste combinatie voor jouw interieur, die dan ook nog eens geluiddempend is. Kom snel eens langs en laat je inspireren door de vele mogelijkheden!

Neem contact op

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: