Lamellen: volop mogelijkheden

In kleur, materiaal, afwerking en gebruik

Lamellen worden nogal eens onderschat. Zo wordt bij lamellen nogal eens aan de kunststof lamellen van vroeger gedacht. Maar die zijn echt al lang passé. Tegenwoordig zijn lamellen er in verschillende materialen, heel veel tinten en zelfs in meerdere varianten. Kies je voor lamellen in huis? Dan heb je daarmee volop mogelijkheden!

Transparante pvc lamellen

Het materiaal van lamellen bijvoorbeeld. Die zijn er in pvc, een robuust materiaal dat wel veel zachter oogt dan het kunststof van vroeger. Ook zijn er aluminium lamellen die van zichzelf al een wat stoere uitstraling hebben. En er zijn stoffen lamellen, die voor een warmere sfeer zorgen. Overigens zijn de pvc lamellen ook transparant te maken; je kunt hier gaatjes in laten perforeren. Kleine gaatjes die lichtinval mogelijk maken. Jij bepaalt het aantal gaatjes en daarmee de mate van lichtinval.

Ook voor de badkamer, keuken of kantoor

Met lamellen heb je een raamdecoratie die geschikt is voor elke ruimte en die past bij elke woonstijl. Het hangt er maar net vanaf in welk materiaal je ze kiest. De pvc en aluminium lamellen zijn vochtbestendig en kunnen dus in keukens en badkamers gebruikt worden. De stoffen zijn er ook in een warmtewerende en brandvertragende variant waarmee ze weer heel geschikt zijn voor een werkkamer of kantoor.

Van heel smal tot heel breed

Ook de uitvoering van lamellen kan helemaal naar wens gedaan worden. Natuurlijk kies je jouw favoriete kleur of dessin. Maar ook de breedte bepaal je zelf. Kies uit smal (89 mm), normaal (127 mm) en heel breed (250 mm). De lamellen kunnen ook voor grote raampartijen gehangen worden, tot maar liefst 6 meter breed.

Een lamel in een gordijn: ontdek de Versus®

En dan is er nog een variant van de lamel die op het oog helemaal niet bij de lamellen lijkt te horen: het Versus® gordijn. Op het eerste gezicht lijkt het gewoon een gordijn van transparante stof met een scherpe vouw. Maar kijk je goed, dan zie je in die plooi een lamel. Van een transparant of semi-transparant in-between gordijn heb je zo in een handomdraai een dimmend gordijn. Door de innovatief weggewerkte lamellen in de gordijnstof.

Laat je inspireren en adviseren, bij B Home living!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de vele mogelijkheden van lamellen? Kom ze dan eens zelf bekijken in onze winkel in Roermond. Want de vele mooie kleuren van het materiaal en de hoogwaardige afwerking van de techniek is iets dat je echt eens zelf moet zien. En wil je advies hoe je ze het beste in jouw interieur kunt opnemen? Vraag het onze adviseurs. Zij helpen je graag de perfecte match voor jouw woning of kantoor te vinden.

Neem contact op

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: