vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Aanbouw? Denk aan de raamdecoratie

Komt er een aanbouw? Vergeet dan niet om op tijd aan de raamdecoratie te denken! Want de keuze van de aanbouw, of uitbouw, en de ramen en deuren die daarin geplaatst worden, zijn bepalend in de mogelijkheden van raamdecoratie. Denk dus al bij het ontwerp van de architect of aannemer wat voor interieurstijl u wenst en hoe u die na de verbouwing kunt doorvoeren. Dan voorkomt u veel gedoe achteraf.

Welke woonstijl wilt u in de aanbouw?

Niets is zo vervelend als er na een periode van verbouwen achter komen dat het misschien toch beter net even anders had gekund. Want als die aanbouw er eenmaal is, gaat u niet zo snel meer de pui nog even openbreken. Omdat u achteraf gezien liever een schuifpui had gehad, of juist niet. Vandaar dat het goed is om ook over de details na te denken, zoals de woonstijl en de raamdecoratie die daarbij past.

Vouwgordijnen of liever paneelgordijen?

Wilt u graag vouwgordijnen, dan is het niet zo handig om een schuifpui te nemen. Is juist die schuifpui een grote wens, dan kunt u zich oriënteren bij de lamellen, gordijnen of paneelgordijnen. Binnen elke soort raamdecoratie is er volop keuze in kleuren en dessins, dus dat zal geen punt zijn. Maar een paneelgordijn heeft wel een heel andere uitstraling dan een vouwgordijn en daarom is dat wel iets wat u vooraf moet overdenken.

Ruimte naast de openslaande deuren

Zijn in het ontwerp voor de aanbouw openslaande deuren getekend? Kijk dan ook naar de ruimte naast die deuren. Stel dat u graag dikke, gevoerde gordijnen ophangt, dan heeft u daarvoor ruimte nodig. Die gordijnen kunt u dan helemaal opzij schuiven maar dan heeft u aan weerszijden van de deuren wel plek nodig voor zo’n pak gordijnen. Zolang de aanbouw alleen nog op tekening bestaat, is die ruimte makkelijker te realiseren dan als de verbouwing eenmaal afgerond is.

Isolerende gordijnen bij een glazen aanbouw

Is de aanbouw grotendeels van glas, kies dan voor raamdecoratie die zowel het licht filtert als ’s avonds de inkijk beperkt. En door voor isolerende raamdecoratie te kiezen voorkomt u dat ’s winters de warmte door de ramen verdwijnt, ook bij HR++-glas heeft goede raamdecoratie nog een extra energiebesparend effect. En zijn twee zijdes van de aanbouw van glas, dan is het mooi om de gordijnen door te laten lopen. Als u natuurlijk gordijnen wenst in uw interieur. Is dat het geval, laat u dan informeren over gordijnrails met een bocht. Daarmee kunt u de gordijnen mooi laten doorlopen langs de twee raampartijen.

Hor op maat

Een aanbouw wordt vaak gemaakt aan de tuinzijde en dus staan daar in het voorjaar of de zomer vaak de deuren of schuifpuien langere tijd open. In dat geval is een hor natuurlijk geen overbodige luxe. Wat voor deur en wat voor ramen u ook kiest, er kan altijd een hor op maat voor gemaakt worden.

Kom eens langs met de bouwtekening voor persoonlijk interieuradvies

Overigens geldt dat natuurlijk ook voor de gordijnen en andere raamdecoratie; het is altijd maatwerk en er is heel veel mogelijk. Bent u dus bezig met de voorbereidingen van een aanbouw of uitbouw? Kom dan met de bouwtekeningen eens bij een van onze woonadviseurs in een van onze verkooppunten. Zodat u al vroeg weet wat straks met de raamdecoratie mogelijk is.

foto’s: Lex architecten, Kraal architecten en Pinterest

Gepubliceerd op: 10 december 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: