Aluminium of houten jaloezieën: de beste keuze

In de badkamer, kinderkamer of in de woonkamer: grote kans dat u érgens in huis jaloezieën heeft hangen. Heeft u aluminium of houten jaloezieën? Zijn ze toe aan een seizoens-update of bent u zich juist aan het oriënteren op nieuwe raamdecoratie in huis? Lees dan snel deze blog.

Jaloezieën zijn al tientallen jaren een populaire vorm van raamdecoratie. Geef toe: als u ze zelf niet heeft hangen kent u wel iemand met jaloezieën voor het raam. Ze komen in zo veel soorten en maten, dat dat even leuk als lastig kan zijn in uw keuze voor de juiste variant die past bij uw smaak en inrichting. We helpen u een beetje op weg. Stel uzelf eerst de vraag: gaat u voorkeur uit naar een aluminium jaloezie of een houten jaloezie?

Waarom aluminium jaloezieën?

U zou zeggen dat een stoer materiaal als aluminium enkel tot zijn recht komt in een modern en strak interieur. Maar dat klopt niet. Ook in oudere huizen, of nieuwbouwhuizen met landelijke inrichting kunt u prima kiezen voor een aluminium variant.

Zachte touch met een ladderband

Vooral door de toevoeging van een mooie ladderband (de bredere stoffen banden die de heel mooi de sleufgaten tussen de lamellen bedekken), geeft u dit stoere materiaal een zachtere touch.

Voordelen van aluminium jaloezieën

Hét voordeel van een aluminium jaloezie is dat dit materiaal geweldig goed tegen vocht kan. Daardoor ontstaat er geen roest! Wel zo handig in een ruimte zoals de badkamer of wellnessruimte in huis.

Kleurkameleon

En u kunt met aluminium jaloezieën echt veel kanten op. Deze Scala jaloezieën zijn een mooie voorbeeld hoe u de jaloezie kunt aanpassen aan de rest van uw inrichting. Qua kleur bijvoorbeeld en afwerking, zoals een mooie stoffen ladderband die u kunt matchen met de gordijnen.

Waarom houten jaloezieën?

Bent u toch meer van de natuurlijke materialen in huis? Woont u bijvoorbeeld in een prachtige gerenoveerde boerderij, of juist in een modern huis waar u een warm gevoel aan wilt geven qua inrichting? Of u nu landelijk woont of een nieuwbouwappartement betrekt: houten jaloezieën geven zoveel sfeer!

Voordelen houten jaloezieën

Net als zijn aluminium broertje, werkt een houten jaloezie als goede lichtfilter. Door de lamellen met een koord te stellen, bepaalt u zelf hoeveel licht en zicht u in de ruimte toelaat. Daarnaast zijn de houten variant een even chique als liefelijke toevoeging aan de raampartijen.

Houtsoorten

Wist u dat u bijvoorbeeld kunt kiezen uit welke houtsoort de lamellen worden gemaakt? Populair is Noord-Amerikaans basswood (een snelgroeiende boomsoort met een regelmatig houtnerfstructuur) die u in een groot scala aan kleuren kunt laten verven. Of gaat u voor bamboe-, kersen-, essen- of teakhout? Ook hier kunt u de ladderbanden (een must bij houten jaloezieën!) aan laten sluiten op de bijbehorende gordijnen of in-betweens. U ziet het: houten jaloezieën zoals de Silva-collectie kunt u goed stylen naar eigen smaak.

Heeft u al een keuze gemaakt?

De kop boven deze blog is misschien een beetje flauw, want er bestaat geen beste keuze. Welke variant voor u het best werkt is enkel afhankelijk van uw eigen smaak en wensen. Maar we hopen dat we u wel een beetje op weg hebben geholpen.

Specialist

Als de voorbeelden hierboven en hiernaast nog niet voldoende waren, dan raden we u aan om een persoonlijke afspraak te maken met een van de woonadviseurs bij een van onze verkooppunten bij u in de buurt.

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs:

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze blogs: