vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Aluminium jaloezieën: de voordelen

De voordelen van volledig aluminium jaloezieën

Houdt u wel van een strak interieur? Dan moet u echt eens kijken naar de Scala® aluminium jaloezieën! Die zijn er in meer kleuren dan u waarschijnlijk verwacht. Ook kunnen ze op verschillende manieren afgewerkt worden. En ze hebben veel voordelen. Met het fraaie design en het slimme ontwerp zijn aluminium jaloezieën dus eigenlijk gewoon een heel slimme én aantrekkelijke keuze voor uw interieur!

Vochtbestendig

Aluminium jaloezieën worden vaak met een stalen bovenbak geleverd. Dat ziet er op het eerste oog prima uit maar wie het in een badkamer of keuken ophangt, komt er al snel achter dat het toch niet ideaal is. Staal roest immers en dat geeft geen fraai beeld. Gelukkig kunnen deze jaloezieën geheel in aluminium geleverd worden. Dat maakt het niet alleen heel robuust om te zien, ze zijn ook tegen al het vocht bestand.

Roze, blauw, zwart, wit, metaalkleur en veel meer….

Wie denkt dat jaloezieën van aluminium enkel in staalkleuren geleverd kunnen worden, heeft het mis. Van poederroze tot nachtblauw en van inktzwart tot parelwit. Er zijn talloze kleuren mogelijk en zelfs combinaties van 2 of 3 kleuren in 1 jaloezie! Zo kunt u deze stoere raamdecoratie dus optimaal afstemmen op het interieur of op andere raamdecoratie die u erbij hangt.

Smalle, heel smalle, brede en heel brede aluminium lamellen

In een klein raam staan smalle lamellen mooier terwijl een groot raam best een stevige lamel kan hebben. Gelukkig zijn aluminium jaloezieën er in veel verschillende maten; zo is de smalste lamel slechts 16 mm terwijl de breedste maar liefst 70 mm meet. Welke afmeting de ramen in uw interieur dus ook hebben, er is altijd een bijpassende jaloezie voor te vinden! Onze jaloezieën zijn er tot wel 690 cm breed en elektrisch te bedienen, wel zo makkelijk.

Volledig aluminium of juist stoer retro?

Kiest u voor volledig aluminium jaloezieën, dan kunt u ervoor kiezen om alle onderdelen in dezelfde kleur te laten uitvoeren. Dus bovenbak, lamellen en de bedieningsstang in de kleur van uw keuze. Dat geeft een strakke maar ook heel rustige uitstraling! Houdt u meer van een industriële look? Dan gaat u voor de retro-afwerking. Daarbij is de bovenbak weggelaten waardoor u het binnenwerk ziet. Dit metalen mechanisme kan in 2 kleuren geleverd worden; metaal of brons.

Afwerking naar wens

Ook wat de andere afwerking betreft is er veel mogelijk met aluminium jaloezieën. Kies bijvoorbeeld voor een ladderband in plaats van een ladderkoord. Deze bedekt de gaatjes waardoorheen het touw loopt zodat er extra verduistering is. De bediening kan zowel met de hand als elektrisch en wilt u de jaloezieën voor een schuin of kantelraam plaatsen? Dan kiest u voor de uitvoering met spandraden waardoor ze in elke positie mooi recht blijven hangen.

Ideale lichtfiltering

Zeker als u kiest voor een ladderband maken aluminium jaloezieën een ruimte al snel goed donker. Maar ze zijn ook ideaal om het licht naar wens te filteren. Of u ze nu helemaal open zet of een beetje kantelt voor een subtiele lichtinval, de jaloezieën zorgen ervoor dat er precies zoveel licht in huis is als u wenst.

Raamdecoratie-combinatie

De aluminium jaloezieën doen het vanzelfsprekend goed in een modern en industrieel interieur maar combineren ook prima met andere raamdecoratie. Wordt het bijvoorbeeld net wat te kil met enkel metalen raambekleding? Dan hangt u er transparante gordijnen voor waarvan de tint weer terugkomt in stoffen accessoires in de ruimte zelf.

Ook aluminium jaloezieën in uw interieur? Vraag om advies!

Naast de vele voordelen bieden aluminium jaloezieën dus ook veel mogelijkheden. Bent u benieuwd of ze ook in uw interieur een aanwinst zullen zijn? Vraag het dan eens aan een woonspecialist. Bij onze aangesloten verkooppunten kunt u altijd een vrijblijvende afspraak daarvoor maken.

Gepubliceerd op: 23 juli 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: