vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Combinaties voor het raam

Ga voor contrasten!

Contrasten zijn van alle tijden, maar toch ook weer helemaal van nu. Want een trend in raamdecoratie is het combineren van uitersten. Zacht met hard, strak met oversized, contrasterende kleuren, metallic met natuurlijke materialen, bijna alles is mogelijk. Mogen wij u inspireren?

Velours gordijnen met aluminium jaloezieën

Ultieme luxe, dat gevoel krijgt u toch wel bij velours. Gordijnen in donkere tinten met die natuurlijke vleug geven elke ruimte meer elan. Natuurlijk kunt u daarbij helemaal over-the-top gaan, maar dat is zo voorspelbaar. Waarom combineert u ze niet met aluminium jaloezieën? Dat is contrast in optima forma, maar wel extreem stijlvol! En handig, want de dikkere gordijnen zijn geluiddempend waardoor de akoestiek aangenaam is terwijl u met de jaloezieën op elk moment van de dag een aangename lichtinval heeft.

Metallic vs. Natuur

Ook helemaal van nu zijn de gordijnen met metallic opdruk of gordijnstof waarin een metaaldraad of metaalglans verwerkt is. Dit geeft de raamdecoratie een matglanzende look. Een voor de hand liggende combinatie daarmee zijn natuurlijk aluminium jaloezieën. Maar ook stoffen lamellen of juist houten jaloezieën kunnen er verrassend mooi bij staan! En wat denkt u van aluminium jaloezieën in een bronstint met dieprode velours gordijnen?!?

Oversized gordijnen met strakke plissés

Een andere woontrend waar we al eens over spraken is Wabi Sabi; de kunst van de imperfectie. Oversized gordijnen zijn daarvan een perfecte uiting. En juist bij dat losse doen plisségordijnen het heel mooi. Maar ook de Toppoint Duette®Shades of strakke rolgordijnen. Die plissés en Duettes zitten letterlijk perfect in de plooi en rolgordijnen hangen perfect recht. Een groter contrast met oversized gordijnen zult u niet snel vinden!

Marmer met poeder of botanische prints

Marmer is een typisch voorbeeld van een hard materiaal dat nu helemaal weer in is. Heeft u het geluk dat u een marmeren vensterbank voor het raam hebt? Kies dan voor een gordijn van een zachte stof zoals velours, in een poederachtige tint. Of juist een linnen gordijn met botanische prints, afhankelijk van uw woonstijl.

Functie + Sfeer

Functie met sfeer is ook een contrast die het verrassend goed doet in raamdecoratie. Want natuurlijk kiest u eerst voor een gordijn omdat u het heel mooi vindt. Maar soms heeft u ook te maken met praktische eisen. Zoals een smal kozijn van een draai-kiepraam. Dan is EasyClick een prettige oplossing omdat u daarmee gemakkelijk plisségordijnen, aluminium jaloezieën of Duette®Shades van Toppoint voor de ramen kunt hangen. En die combineren weer heel mooi met in-betweens of overgordijnen. Een perfecte combinatie in raamdecoratie dus!

Kom langs voor een persoonlijk interieuradvies vol contrasten!

Ook qua kleuren is er veel mogelijk, zeker als u voor contrasten durft te gaan. Durft, want niet iedereen weet vooraf welke kleurencombinaties mogelijk zijn. Onze interieurspecialisten weten dat wel, en ze vertellen u dat graag. Wilt u zich ook laten verrassen met verrassende kleurencombinaties voor de raamdecoratie in uw interieur? Of een persoonlijk interieuradvies voor contrasterende raamdecoratie? Maak dan een afspraak!

Gepubliceerd op: 21 mei 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: