vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Combineer de Flexa Kleur van het Jaar met Toppoints raamdecoratie

Mooie combinaties met natuurlijke geeltinten

Wild Wonder™ is de Flexa Kleur van het Jaar 2023. Deze tarwegele kleur is warm, geïnspireerd op de natuur en heeft een tintje lichtgroen. De raamdecoratie van Toppoint kan goed gecombineerd worden met deze warme, natuurlijke geeltint. We geven je een paar suggesties ter inspiratie.

Tarwegeel met een vleugje groen

Een warme, natuurlijke kleur van tarwegeel met een vleugje lichtgroen; de kleur Wild Wonder™ van Flexa(1) is dit jaar dé trendkleur. Geïnspireerd op de magie en de kracht van de natuur, haal je met deze kleur de natuur in huis. Alleen dat is al een reden om te kijken hoe je deze tint in huis kunt toepassen. Maar de kleur van het jaar heeft meer voordelen.

Voordelen van de kleur geel

Met geel als basis van de kleur Wild Wonder™, geniet je met deze trendkleur ook van de voordelen van deze vrolijke kleur. Geeltinten zijn namelijk energiek, stralen plezier uit en staan symbool voor geluk. De kleur geel werkt inspirerend en is daarmee ideaal voor een werkkamer. En heb je last van een winterdip? Of kom je moeilijk je bed uit? Met de kleur geel op de muren van je slaapkamer begint je dag ineens heel anders!

Optisch groter met geel

Geel geeft elke ruimte ook een optisch voordeel: het laat het namelijk groter en lichter lijken. Met een tintje geel op de muren, is je kamer ineens ruimer, vrolijker en wordt het licht aangenaam weerkaatst. Genoeg redenen dus om voor een geeltint op de muur te kiezen!

Vier kleurenpaletten

Bij de Kleur van het Jaar heeft Flexa ook een viertal kleurenpaletten(2) ontwikkeld. Elk palet bestaat uit tien tinten in een bepaald thema die goed matchen met de kleur Wild Wonder™. Deze paletten, met de aansprekende namen Lush, Buzz, Raw en Flow, hebben elk een eigen stijl. Of je nu een meer natuurlijke woonstijl zoekt, meer comfort of vrolijkheid. Je creëert de woonstijl van jouw keuze met een van deze kleurenpaletten.

Toegepast in jouw interieur

De kleur Wild Wonder™ is samen met een van de kleurenpaletten perfect toe te passen in jouw huiskamer, slaap- of kinderkamer en in de werkkamer. De stijl van jouw voorkeur bepaalt welk palet je gebruikt. En stem je de raamdecoratie ook op die woonstijl af, dan versterk je het effect en wordt de ruimte een aangenaam en sfeervol geheel.

Houten jaloezieën en botanische in-betweens

De kleur Wild Wonder™ is licht en heel zacht, iets dat nog eens versterkt wordt als het daglicht mooi naar binnen kan schijnen. En dat kan goed met ragfijne in-betweens die het licht subtiel filteren. Combineer deze transparante gordijnen met bijvoorbeeld houten jaloezieën en je benadrukt het natuurlijke karakter nog eens extra. En weet je dat we ook heel mooie in-betweens hebben met botanische designs? Een prachtige aanvulling op de natuurlijke trendkleur van dit jaar!

Natuurlijke materialen in raamdecoratie

Het natuurlijke karakter van deze kleur van het jaar doet het ook heel goed met natuurlijke materialen, zoals linnen. Kies bijvoorbeeld oversized linnen gordijnen in een heel lichte kleur voor een natuurlijk, rustig effect. Wil je liever meer contrast? Kijk dan nog eens goed naar de vier kleurenpaletten. Een bosgroene kleur uit Lush, zachtblauw uit Flow of juist een warmere tint uit het palet Buzz staat ook mooi als accentkleur in een rolgordijn of een vouwgordijn. Onze collectie raamdecoratie heeft in de verschillende raamproducten heel veel tinten. Je vindt er dus altijd wel een in een mooie, bijpassende kleur.

Inspiratie in trendkleuren, bij Toppoint

Ben jij ook toe aan een nieuwe kleur in je interieur? Laat je dan inspireren door de vele mooie mogelijkheden met de Flexa Kleur van het Jaar Wild Wonder™. Bij onze Toppoint partners staan de stylisten voor je klaar om samen met jou een perfecte combinatie samen te stellen, in kleuren en met bijpassende raamdecoratie.

Bronvermelding:
1) https://www.flexa.nl/nl/flexa-kleur-van-het-jaar-2023-wild-wonder
2) https://www.flexa.nl/nl/kleurinspiratie/voel-de-magie-van-de-natuur-in-je-huis-met-de-flexa-kleur-van-het-jaar-2023

Gepubliceerd op: 7 februari 2023

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: