vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Combineer met in-between gordijnen

Perfect te stylen met andere raamdecoratie voor uw interieur

In-between gordijnen zijn luchtig, sfeervol en ideaal te combineren met andere raamdecoratie. Voeg deze transparante gordijnen toe aan uw interieur, en u heeft een perfect stylingselement. Want deze gordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins maar ook in verschillende stoffen. Van glanzend en glad tot grover geweven. Er is dus niet alleen een in-between die mooi staat bij uw interieur, maar ook een die altijd goed combineert met andere raamdecoratie!

Transparante gordijnen, vitrage, voile of glasgordijnen

In-betweens zijn transparante gordijnen, ook wel vitrage, voile of glasgordijnen genoemd. En zoveel namen als deze raamdecoratie heeft, zoveel mogelijkheden kent het ook. Qua combinaties dan. Want u kunt in-betweens met talloze andere vormen van raamdecoratie combineren.

Combineren met verduisterende raamdecoratie voor meer privacy

De reden om in-betweens te combineren is vrij logisch; hoe mooi deze gordijnen ook zijn, ze bieden niet veel privacy. U kijkt er immers gewoon doorheen. Overdag houdt het inkijk wel wat tegen, zeker als de stof ook nog een dessin heeft. Maar als het ’s avonds donker is en de lichten in huis aan zijn, kijkt iedereen zo naar binnen. En dan is een andere raamdecoratie die wel verduistert, heel handig.

Meer sfeer, meer comfort

Een andere reden voor combinaties met in-betweens is dat het gewoon ook mooi is. Dubbele raamdecoratie geeft een interieur meer sfeer, meer comfort en een rijkere uitstraling. Zoals in-betweens met overgordijnen. Een sfeervolle combinatie die altijd warm en huiselijk aandoet. En de opties in combinaties zijn eindeloos. Wilt u een rustige sfeer? Dan gaat u voor ton-sur-ton of een kleurencombinatie die in elkaars verlengde ligt. Zoals crèmekleurige in-betweens met beige of bruine overgordijnen. Of kies juist een mooie match met bijvoorbeeld effen blauwe overgordijnen en in-betweens met een dessin in dezelfde kleur blauw.

Waarmee kunt u in-betweens combineren?

In-betweens zijn dus te combineren met overgordijnen of verduisterende gordijnen. Maar ook met alle andere Toppoint raamdecoratie zoals Duette®Shades, jaloezieën, zowel hout als aluminium, rolgordijnen, vouwgordijnen en plisségordijnen. Wilt u een stoerdere look in huis? Dan kiest u aluminium jaloezieën bij in-betweens met een metallic look. Moet het juist wat meer naturel zijn? Dan zijn houten jaloezieën samen met lichte in-betweens of wat ruwer geweven in-betweens een aanrader. En zoekt u een wat zachtere of meer klassieke uitstraling? Dan zijn de plissés of gewone gordijnen altijd goed.

Confectie; belangrijk bij combinaties van gordijnen

Kiest u voor een combinatie met andere gordijnen? Let dan ook op de confectie. Met confectie voor gordijnen wordt de gordijnplooi bedoeld of een andere manier waarop u de gordijnen laat ophangen. Zoals met lussen of ringen. Voor de gordijnplooi zijn veel mogelijkheden; van een enkele plooi tot driedubbele plooi en de wave-plooi. Hoe dikker de plooi, hoe rijker de stof valt. De wave geeft de stof een soepele, diepe golf. Welke u ook kiest, is aan u. Maar de soort plooi moet wel gelijk zijn bij de in-betweens en de overgordijnen als u die samen combineert.

Ook van in-between gordijnstof: het Sharp Wave® gordijn en Versus® gordijn

Bijzondere varianten van het in-between gordijn zijn het Sharp Wave® gordijn en het Versus® gordijn. Het Sharp Wave® gordijn heeft de meest mogelijke strakke vouwen. Door de stoffen banen die met elkaar verbonden zijn en de strakke vouwen ontstaat er een strak lijnenspel. Het Versus® gordijn is gemaakt van in-between stof én lichtdichte lamellen. Zo kan een gordijnpakket licht doorlaten én dimmen. Het is maar net hoe u de lamellen schuift; open dan zorgen ze voor een natuurlijke lichtinval zoals de in-betweens ook doen. Maar sluit u ze, dan heeft u maximale privacy. Allebei strakke, moderne oplossing die mooi staan bij veel woonstijlen.

Welke combinatie met in-betweens past bij uw interieur?

Met in-betweens haalt u sfeer en comfort in huis. Overdag filteren ze het daglicht heel aangenaam en voor de avond combineren ze perfect met andere, verduisterende raamdecoratie. Wilt u advies welke combinatie het beste past bij uw interieur? Kom dan naar een winkel van onze dealers. De woonspecialisten laten u graag de vele mogelijkheden zien en geven u persoonlijk stylingsadvies.

Gepubliceerd op: 6 oktober 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: