vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Creëer de perfecte kleurbalans in huis

Zo creëert u die!

Kleur is heel bepalend in huis, dat hebben we al eerder gezegd. De kleuren van de raamdecoratie dragen daar vanzelfsprekend aan bij. Maar hoe zorgt u er nu voor dat u ook de juiste kleuren met elkaar combineert? Ofwel; hoe creëert u de perfecte kleurbalans in huis? Dat hangt onder meer af van uw woonstijl en persoonlijke smaak.

Rustig? Of speels?

Kleuren creëren de sfeer in huis; rustig, speels of zelfs wat spannender. Door kleuren te kiezen die dicht bij elkaar liggen, of zelfs een eenheid in kleur te kiezen, wordt het direct rustig in het interieur. Met een contrast brengt u een spannend accent aan, of een speelse toets. Afhankelijk van de kleur die u als contrast kiest.

Kleur van kozijnen

Met raamdecoratie kunt u zo’n contrast aanbrengen, of juist de rust benadrukken. Belangrijk daarbij zijn ook de kozijnen. De kleur daarvan kunt u als detail laten terugkomen in het interieur zodat u meer eenheid creëert. Iets dat veel gedaan wordt met bijvoorbeeld zwarte kozijnen. Wilt u liever rust dan contrast? Dan past u de raamdecoratie aan op de kleur van de kozijnen; witte jaloezieën bij witte kozijnen bijvoorbeeld.

Kleuraccenten in huis bij neutrale raamdecoratie

Neutrale raamdecoratie laat veel ruimte voor details en accenten in de rest van het interieur. Handig als u niet van een drukke woonstijl houdt. Zoals een witte in-between voor het raam, dan kunt u met de andere accessoires een kleuraccent aanbrengen. En doordat raamdecoratie toch vaak een groot element in huis is, zijn die andere kleuraccenten dan minder aanwezig en heeft u meer rust in het interieur.

Speels en sfeervol bij kleurrijk interieur

Hoeft het niet zo rustig in huis? Ook dan kunt u met de juiste raamdecoratie de gewenste sfeer creëren. Een kleurrijk interieur begint met gordijnen in een opvallende kleur. Voegt u daar kleurige accessoires aan toe, dan heeft u al snel een speelse, sfeervolle inrichting. Kies kleuren die mooi samengaan met de tint van de raamdecoratie. Zoals goud met veel goudkleurige, amber en bruine tinten. Of een fel gekleurd raamproduct en laat andere fellere kleuren in de rest van het interieur terugkomen. Door de kleuren in meubels of accessoires en andere elementen op elkaar af te stemmen, houd u het geheel mooi in balans.

Scherpe details tegen saaiheid

Wilt u graag een rustig interieur, maar bent u bang dat het wat te saai wordt? Weet dan dat u ook veel met kleine details kunt doen. Zoals het Sharp Wave® gordijn; een in-between gordijn met een opvallend, messcherpe vouw in elke plooi. Dit Toppoint-gordijn kunt u qua kleur mooi laten opgaan in de rest van het interieur maar dankzij de vouw voegt u wel weer een subtiel detail toe waardoor het zeker niet saai zal zijn.

Welke kleurbalans past bij uw huis? Vraag het onze dealers!

Bent u nog op zoek naar wat de perfecte kleurbalans is voor uw interieur? Vraag het dan eens aan een van onze dealers. Met veel ervaring en creativiteit helpen zij je graag een mooi palet samen te stellen voor uw huis. En ze laten u direct zien wat het effect is van de verschillende combinaties. Maakt u een afspraak? Dan zien we u snel.

Gepubliceerd op: 30 maart 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: