vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Creëer een andere sfeer met raamdecoratie

Zo bereikt u snel effect

Dat raamdecoratie een factor van belang is in de sfeer van uw huis, dat weet u natuurlijk allang. En dus is het ook heel logisch om iets met de raamdecoratie te doen als u uw interieur wilt veranderen. Een andere sfeer wilt creëren. Of een ander resultaat wilt bereiken. Voor zo’n andere sfeer of een ander resultaat verandert u de raamdecoratie. Dat geeft al snel een groots effect in uw interieur.

Veranderende interieurwensen

Ook al woont u al jarenlang op dezelfde plek, toch kunnen uw interieurwensen veranderd zijn. Omdat u nu misschien vaker thuis bent, en dus meer prijs stelt op privacy. Omdat u merkt dat het huis toch best wel gehorig is nu kinderen vaker rondrennen in huis. Of misschien hoeft u zelf geen ‘kidsproof’ interieur meer te hebben en kunt u nu kiezen voor meubels en raamdecoratie die wat minder tegen een stootje hoeven te kunnen. Wat de aanleiding ook is, andere raamdecoratie kan heel veel doen om uw nieuwste woonwens te realiseren.

Meer thuis? Meer privacy!

Nu we allemaal meer thuis zitten en velen vaker thuiswerken, valt het u misschien op dat er wel heel makkelijk naar binnen gekeken wordt overdag. Natuurlijk wilt u dan niet de hele tijd met de gordijnen potdicht zitten, maar iets minder inkijk is wel prettig. En dat kan. Heeft u bijvoorbeeld nu alleen rolgordijnen, combineer ze dan met gordijnen. Zoals transparante gordijnen, die kunt u overdag sluiten. U kijkt er nog steeds door naar buiten, maar ongehinderd naar binnen kijken gaat niet zo makkelijk meer. En dat is toch een stuk prettiger!

Minder gehorig met gevoerde of grote gordijnen

Merkt u dat het toch best wel gehorig is in uw huis? Dan kan dat goed komen door alle harde materialen in huis zoals een stenen vloer of gestukte muren. Heeft u dan ook nog ‘harde raamdecoratie’ zoals jaloezieën, dan wordt het geluid onvoldoende geabsorbeerd waardoor de akoestiek onaangenaam hard en hol in huis is. Gelukkig is dat eenvoudig op te lossen. Met een gordijn en bijvoorbeeld een vloerkleed. Voor meer demping kiest u een gordijn over de hele wand, een gordijn van een dikke stof zoals velours of een gevoerd gordijn.

Kinderen het huis uit? Luxere en lichtere stoffen erin!

Moest alles in huis bestand zijn tegen het speelgoed en de vieze handjes van kinderen, maar nu niet meer? Leeft u zich dan uit en kies voor een interieur met luxere materialen en verfijnde stoffen. Geen afwasbare jaloezieën meer of gordijnen die in de wasmachine kunnen, maar ragfijne in-betweens of elegante plisségordijnen in lichte tinten. Geniet ervan!

Luchtiger raamdecoratie voor de lente en zomer

Ook kan gewoon een andere stijl natuurlijk een prima reden zijn voor andere raamdecoratie. Had u in het najaar voor een dikker gordijn gekozen zodat u binnen een lekkere knusse sfeer kreeg? Dan wilt u nu het weer langer licht is, vast meer naar buiten kunnen kijken en het zonlicht in huis laten schijnen. Vervang de dikke gordijnen dan door transparante gordijnen of in-betweens. Net zo sfeervol, maar meer passend bij de luchtige tijd van het jaar.

Van ton-sur-ton tot kleurrijk of contrasten

Met andere kleuren in huis ontstaat al een heel andere sfeer. Is nu alles ton-sur-ton? Ga dan voor een combinatie van kleuren met daarbij een felle kleur. Of creëer een contrast in kleuren als u nu een veilige en rustige woonstijl heeft. Kies bijvoorbeeld voor het gordijn niet dezelfde kleur als die op de wand, maar ga voor een heel andere tint. Of kies een print in plaats van effen. Zo’n verandering is vaak een kleine moeite, maar het effect is gegarandeerd groots!

Persoonlijk advies bij onze woonspecialisten, ook op afstand mogelijk

Een andere sfeer in huis kan snel geregeld zijn met andere raamdecoratie. Maar zo’n keus is ook vaak best spannend. Want is het straks in het echt net zo mooi als u nu bedenkt? Twijfelt u hoe u de gewenste verandering het beste kunt realiseren? Laat u dan adviseren door uw lokale vakman. Zij geven u persoonlijke adviezen en inspirerende voorbeelden. Maak nu de afspraak, en we zien elkaar snel.

Gepubliceerd op: 2 juni 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: