vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Creëer het perfecte licht

Het perfecte licht in uw interieur? Dat creëert u zo!

Een huis wordt al snel een comfortabel thuis als het licht goed is. Maar hoe creëert u dat perfecte licht nu in uw interieur? Dat vertellen we u hier met deze stijlvolle en praktische tips!

In-betweens, voor subtiele lichtfiltering

In-betweens, ragfijne gordijnen, zijn de basis voor het perfecte licht in elk interieur. Deze raamdecoratie is stijlvol, sfeervol en zorgt ervoor dat het licht zachtjes naar binnen komt. Een mooi diffuus licht wat zoveel betekent als licht dat aangenaam verspreid wordt in de ruimte. In-betweens zijn er in uni uitvoeringen maar ook met prachtige dessins. Ze voorkomen dat iedereen overdag zo naar binnen kan kijken en dempen het geluid in de ruimte.

Optimaal licht en privacy, met stoffen lamellen

Heeft strakkere raambekleding uw voorkeur? Dan zijn er bijvoorbeeld de stoffen lamellen. Ook die zijn er in tal van uitvoeringen; zowel in verschillende kleuren en diverse dessins maar ook in bijvoorbeeld warmte werende stoffen. Het leuke van lamellen is natuurlijk dat u ze naar wens kunt kantelen; open om zo naar buiten te kijken tot helemaal dicht voor optimale privacy. Om het licht te filteren kantelt u deze lamellen net zover als u wilt, of u laat ze met de zon meedraaien. En, ook heel prettig, stoffen lamellen isoleren het geluid wat gunstig is voor de akoestiek in de ruimte!

Houten jaloezieën, voor altijd warm licht

Iets heel anders voor het raam, maar minstens zo sfeervol, zijn houten jaloezieën. Hoe het licht ook naar binnen valt, en of dat op een heel zonnige dag is of juist met wat somber weer, de houten jaloezieën verspreiden altijd een warme gloed. Net als de lamellen kantel je ze naar wens zodat u het licht meer of minder binnen laat. Voor het verkleuren van de lamellen hoeft u niet bang te zijn; ze zijn voorzien van een uv-bestendige lak. Houten jaloezieën dempen eveneens het geluid, zijn warmte-isolerend en bieden zowel overdag als ’s avonds privacy!

Dubbele raamdecoratie = dubbel mooi licht!

Om altijd helemaal de regie te hebben over de lichtinval in huis, is het beste advies om raamdecoratie te combineren. Dubbele raamdecoratie dus, dat zorgt ook voor dubbel zoveel mooi licht in huis! Zoals met in-betweens die u combineert met gevoerde gordijnen. Dan heeft u overdag een mooie, subtiele lichtinval en ’s avonds alle privacy. Ook staat dubbele raamdecoratie luxer en geeft het elk interieur een rijkere uitstraling.

Contrast of ton-sur-ton?

Een ander voordeel van dubbele raamdecoratie is natuurlijk het effect ervan in uw interieur. Zo kunt u kiezen voor contrast door tegengestelde kleuren te kiezen of een uni-kleur te combineren met een print op de andere gordijnstof. Maar ook kunt u ze subtiel op elkaar afstemmen met een ton-sur-ton kleur voor beide soorten raamdecoratie.

Combinaties in raamdecoratie

De mogelijke combinaties in dubbele raamdecoratie zijn talrijk. We noemden al de in-betweens met gevoerde gordijnen. Maar ook Toppoint Duette®Shades met gordijnen staan heel luxe. Die Duettes zijn mogelijk van transparant tot verduisterend maar in combinatie met overgordijnen is de transparante versie een uitstekende keuze. Hetzelfde geldt voor plisségordijnen; die kunnen ook goed met gevoerde gordijnen gecombineerd worden. Zowel de Duette®Shades van Toppoint als de plissés zijn mogelijk in top-down, bottom-up wat u nog meer mogelijkheden geeft om overdag het licht te filteren. Een andere stijlvolle variant van gecombineerde raamdecoratie zijn de verduisterende vouwgordijnen met transparante gordijnen.

Perfect licht met perfecte raamdecoratie, bij Toppoint

Het perfecte licht in huis creëert u dus met perfecte raamdecoratie. En wij helpen u daarbij de beste keus te maken. Bij onze verkooppunten zijn adviseurs die u persoonlijk interieuradvies geven en een ruime collectie raamdecoratie zodat u meteen kunt zien wat het effect is. De perfecte raamdecoratie vindt u bij ons!

Gepubliceerd op: 4 juni 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: