vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

De beste oplossingen tegen inkijk

Raamdecoratie voor meer privacy in huis

Thuis is de plek waar u zichzelf kunt zijn. Waar u moet kunnen dansen ‘like nobody is watching’. Dan heeft u wel iets nodig wat privacy biedt als u dat wil. Raamdecoratie is daar perfect voor. Wij zetten daarom hier de beste oplossingen tegen inkijk voor u op een rij.

Wat past bij u en uw interieur?

Inkijk in huis is iets waar de meeste mensen een enorme hekel aan hebben, tenzij ze zelf buiten langs lopen. Onwillekeurig kijken de meesten toch naar binnen. En ook al heeft u niets te verbergen, u wilt toch niet de hele tijd door iedereen bekeken worden. Gelukkig is ongewenste inkijk vrij makkelijk te verhelpen. Met de juiste raamdecoratie. Maar wat past het beste bij u en uw interieur?

Overdag wel daglicht in huis

Wilt u graag overdag volop daglicht in huis zonder dat u dan inkijk heeft? Dan kiest u voor een transparante gordijnstof. Die blokkeert de nieuwsgierige blikken overdag maar laat wel het daglicht door. Combineer die transparante raamdecoratie wel met een verduisterende variant voor de avond. Want zodra het donker wordt en u binnen de lichten aandoet, kijkt u dwars door transparante en zelfs semi-transparante stof heen.

Verduisteren met gordijnstof of jaloezieën

Verduisterend materiaal is er zowel in een gordijnstof als in een harder materiaal. Wat u kiest hangt van uw persoonlijke voorkeur af, uw woonstijl en natuurlijk de akoestiek in uw huis. Klinkt het al best hol? Dan heeft u een zacht materiaal nodig, dat zorgt vanzelf voor meer geluidsdemping. Zoals gevoerde gordijnen. Heeft u een wat strakker interieur? Dan vindt u de aluminium en houten jaloezieën vast heel mooi. En wist u dat u de kleine gaatjes perfect kunt laten afdekken met een ladderband? Niet dat iemand door die gaatjes heen kan kijken, maar het staat wel heel strak en verduistert maximaal. Als u bijvoorbeeld overdag de jaloezieën eens dicht wil doen.

Transparant en verduisterend combineren

De combinaties van transparante en verduisterende raamdecoratie zijn heel uitgebreid. U kunt gordijnen, rolgordijnen, plissés, Duette®Shades, vouwgordijnen en de bijzondere Sharp Wave® gordijnen heel goed combineren met elkaar. Zoals rolgordijnen bij transparante gordijnen bijvoorbeeld. Of de Sharp Wave® met plisségordijnen. Het is maar net wat u mooi vindt en wat past bij uw interieur.

Een gordijn, twee functies

Een bijzondere oplossing tegen inkijk, overdag én ’s avonds, is natuurlijk ook het innovatieve Versus® gordijn. Een 2-in-1 gordijn. Dit gordijn is van een transparante stof maar kan door de plooien te kantelen, dimmend gemaakt worden. Superhandig als u geen dubbele set raamdecoratie wilt. Maar ook gewoon heel mooi als u van strakke, stoffen raamdecoratie houdt. In de plooien van het Versus® gordijn zitten namelijk lamellen. Eenmaal gekanteld houden zij alle inkijk tegen terwijl het binnen heel sfeervol is.

Inkijk blokkeren, halverwege het raam

Wilt u echt elke vorm van eventuele inkijk tegenhouden? Dan is er ook nog EasyClick, een handig montagesysteem voor plissés, Duette®Shades en aluminium jaloezieën. Die zitten met de EasyClick direct tegen het raamkozijn aan zodat er ook niets meer langs de zijkanten van de raamdecoratie gezien kan worden. Of kies voor de plisségordijnen of Duette®Shades als u de raamdecoratie halverwege het raam wil kunnen vastzetten. Handig op ooghoogte. Daarmee komt het daglicht wel binnen, maar blijven de ongewenste blikken mooi buiten.

Ook persoonlijk advies om inkijk tegen te gaan? Kom naar onze lokale woonspecialisten!

Er zijn dus talloze effectieve en sfeervolle manieren om inkijk tegen te gaan. Kom ze gerust eens zelf bekijken in een van de winkels van onze lokale woonspecialisten bij u in de buurt. De interieurstylisten helpen u daar graag verder met persoonlijk advies.

Gepubliceerd op: 17 november 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: