vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

De beste raamdecoratie bij thuiswerken

Thuiswerken, het is ineens de nieuwe realiteit voor veel van ons. Ook al heeft u even geen file meer en kunt u als u wilt in uw pyjama aan de conference call deelnemen, toch ervaren de meesten meer nadelen dan voordelen bij het werken vanuit huis. Zoals teveel lichtinval in het scherm en een werkplek die nu steeds warmer wordt. Gelukkig kan de juiste raamdecoratie dat oplossen. Wij helpen u daarbij, met praktisch en persoonlijk advies op veilige afstand. Zo kunt u ook nu kiezen voor de beste raamdecoratie bij thuiswerken!

Teveel licht thuis bij beeldschermwerk

Het weer wordt alsmaar mooier en warmer. Normaal gesproken iets waar we en masse van genieten. Maar als u aan de keukentafel werkt of achter een bureau in een slaapkamer, dan merkt u nu dat al dat licht storend is bij beeldschermwerk. En dat het in huis toch wel heel warm wordt nu de zon constant op de ramen staat.

Lichttransmissie: de mate van daglicht die door gordijnstof komt

Op kantoor is dat natuurlijk ook zo. Maar daar is er al rekening mee gehouden. Door slimme raamdecoratie die het licht standaard filteren. Lichttransmissie noemen we dat. Dat is de maximale hoeveelheid daglicht die door een stof heen mag komen. Hier zijn vaste richtlijnen voor opgesteld die bepalen wat de maximale lichttransmissie per werkplek is. Zo mag op de noordzijde meer licht door gordijnstof komen dan op het zuiden.

Gordijnen, rolgordijnen of Duette®Shades van Toppoint voor een fijne thuiswerkplek

Hoeveel licht een bepaalde gordijnstof doorlaat, is aangegeven per stofsoort. Onze dealers weten dat precies. U kunt het dus gewoon aan een van de mensen bij een van onze verkooppunten vragen. Zij kunnen u ook vertellen welke soorten raamdecoratie de lichtinval verbeteren en ervoor zorgen dat het er niet zo warm wordt. Van gordijnen en rolgordijnen tot de elegante Duette®Shades van Toppoint, er is vast iets dat past bij uw thuiswerkplek!

Beter geluid met videobellen?

Merkt u met al die Hangout-, Zoom- of Skypesessies ook dat het geluid bij u thuis best hol klinkt? Dan kunt u met de raamdecoratie ook meteen de akoestiek verbeteren. Want het stof van de gordijnen of andere raamdecoratie dempt geluid. Daardoor klinkt het een stuk prettiger, voor u en voor degene met wie u aan het videobellen bent.

Combinatie met jaloezieën

Heeft u al jaloezieën voor de ramen hangen maar toch nog last van het licht of een hol geluid tijdens het thuiswerken? Combineer de jaloezieën dan met stoffen raamdecoratie. Dat staat heel mooi en is erg effectief. Met zo’n combinatie voor de ramen kunt u veel aangenamer vanuit huis werken!

Op 1,5 meter afstand natuurlijk, maar met dezelfde service als anders

Ook in deze tijden staan de mensen bij onze woonspecialisten voor u klaar. Met telefonisch interieuradvies of bijvoorbeeld hulp hoe u de maten het beste opmeet. Maar ook met een 1-op-1-afspraak bij u thuis of in de winkel. Zo helpen we u graag verder. Op 1,5 meter afstand natuurlijk, maar zeker net zo goed en persoonlijk als anders.

Gepubliceerd op: 14 april 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: