vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

De beste raamdecoratie voor de babykamer

Waar let u op bij de inrichting van de babykamer?

Is er een kindje op komst? Gefeliciteerd! En succes, want of u nu wel of niet op een roze wolk loopt, er moet van alles ook geregeld worden. Gelukkig ook veel leuke dingen, zoals de inrichting van de babykamer. Van kleuren op de muur tot meubeltjes en natuurlijk de raamdecoratie. En voor dat laatste is er meer van belang dan alleen de kleur. Wij geven u in dit blog een paar tips waar u op moet letten als u de babykamer gaat inrichten, en wat de beste soorten raamdecoratie daarvoor zijn.

Beter slapen overdag, met gedempt licht

Belangrijk in een babykamer is sowieso dat er voldoende licht binnen kan komen, maar dat u het ook kunt verduisteren als dat nodig is. Uw baby zal zeker in het begin veel slapen overdag, en een kamer waarin dan het licht gedempt kan worden is veel rustiger. En dat komt uw baby ten goede.

Transparante gordijnstof voor zacht gefilterd licht in de babykamer

Voor voldoende lichtinval kiest u een transparant gordijn of een ander soort raamdecoratie van transparante stof. Wilt u een wat zachtere, lieve sfeer? Dan passen de plisségordijnen of Duette®Shades daar heel goed bij. Mag het wat stoerder of robuuster? Dan kunt u kijken naar rolgordijnen of vouwgordijnen. En die zijn allemaal in een transparante gordijnstof beschikbaar zodat u overdag zacht, gefilterd licht de babykamer in kunt laten schijnen.

Keuze in verduisterende raamdecoratie

Naast een transparant gordijn heeft u ook raamdecoratie nodig dat verduistert. Dat kunnen jaloezieën zijn. Mooie houten jaloezieën met transparante in-betweens geven de kamer een aangename rustige sfeer terwijl u het naar wens kunt verduisteren of niet. Plisségordijnen en Duettes combineert u het beste met bijvoorbeeld overgordijnen. Of kies daarbij voor transparante in-betweens en laat de plissés en de Duettes in een verduisterende stof uitvoeren. Rolgordijnen en vouwgordijnen zijn ook te combineren met gordijnen en bij de rolgordijnen heeft u ook nog de keuze voor duo-rolgordijnen. Dan heeft u alles-in-een; een verduisterende en transparante stof samen.

Of laat het verduisterend maken

Heeft u uw oog laten vallen op een mooie gordijnstof maar is die niet verduisterend? Dan laat u het gewoon voeren. Er zijn verschillende gordijnvoeringstoffen dus er is ook altijd wel een die past bij de gordijnstof die u zo mooi vindt. En wist u dat u ook vouwgordijnen kunt laten voeren? Kiest u voor jaloezieën, dan kunt u ze laten uitvoeren met een ladderband zodat zelfs de gaatjes in elke lamel afgedekt worden. Of laat ze plaatsen in de EasyClick, dan kan er geen licht langs de zijkant naar binnen kieren.

Kindveilige raamdecoratie

Een klein baby’tje zal nog niet zo snel in de slaapkamer op ontdekkingstocht gaan, maar zodra ze gaan kruipen is het verstandig als alles zo veilig mogelijk is. En daar kunt u maar beter meteen rekening mee houden als u de raamdecoratie bestelt. Bij al onze raamdecoratie is de kindveiligheid in het ontwerp meegenomen. Zo zijn de bedieningskoorden bij onder andere de jaloezieën en plisségordijnen op een kindveilige lengte waarbij we ook op de montagehoogte letten. Ook zal er een kettingspanner of koordkikker toegevoegd worden als de raamdecoratie bediend wordt met een ketting of koord. Via aanpassingen aan onze producten en met het advies en de montage door onze vakmensen zorgen wij voor kindveilige raamdecoratie. Een must voor elke babykamer!

Geen warmte en geen insecten in de babykamer

Een te warme slaapkamer is voor niemand fijn, ook niet voor uw baby. Laat u daarom bij uw keuze ook informeren over gordijnstoffen met een warmtewerende coating. Daarmee blijft de temperatuur in de babykamer altijd aangenaam. En wilt u dat uw kleintje geen last heeft van muggen of andere insecten? Dan kunt u ook direct een passende hor laten maken voor het raam in de babykamer. Daarmee kunt u wel lekker de ramen openzetten voor frisse lucht, maar weet u zeker dat er geen insecten naar binnen komen.

Persoonlijk stijladvies en inspiratie voor uw babykamer? Ook dat kan bij de Toppoint dealer!

Kunt u wel wat advies en inspiratie gebruiken bij de keuze van raamdecoratie voor de babykamer? Kom dan eens naar een Toppoint dealer. Onze interieurstylisten staan klaar met persoonlijk advies en veel voorbeelden. En heeft u eenmaal wat gekozen? Dan regelen we ook dat het allemaal mooi op maat gemaakt wordt en netjes gemonteerd in de babykamer. U heeft al genoeg te regelen, laat ons de raamdecoratie maar verzorgen!

Gepubliceerd op: 11 mei 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: