vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

De voordelen van elektrische raamdecoratie

Elektrische raamdecoratie is een echte aanrader. Nooit meer gedoe met koorden, stangen of handmatig proberen de gordijnen op dezelfde hoogte te hangen. Of uw bed of stoel uit moeten om een gordijn dicht te doen, of juist open. Is de raamdecoratie elektrisch bedienbaar? Dan wordt het leven weer een stukje makkelijker.

Afstandsbediening of via een hub

Elektrisch bedienbare raamdecoratie is mogelijk bij vouwgordijnen, plissés, Duette®Shades, jaloezieën en rolgordijnen. Eenmaal elektrisch kunnen ze via een afstandsbediening geopend en gesloten worden. Of voor nog meer comfort; via een hub. Dan is alle elektrische raamdecoratie met een mobiel of tablet te bedienen.

Praktisch bij grote of hoge ramen

Behalve gemak is elektrische bediening ook heel praktisch voor grote of hoge ramen. Van die plekken waar u moeilijk bij komt of waarvoor het handmatig openen en dichtdoen wat lastig gaat. Elektrische bediening is dan gewoon een slimme oplossing voor de raamdecoratie.

Smart Home met slimme raamdecoratie

Een ander voordeel van elektrische raamdecoratie is ook dat u het kunt aansluiten op een hub. Zo’n Smart Home apparaat waarmee u ‘slimme apparaten’ kunt bedienen. En dus ook raamdecoratie. Sluit u de raamdecoratie aan op zo’n hub, dan zegt u gewoon ‘Google, sluit de rolgordijnen’. Of u doet vanaf u vakantieadres ’s avonds de jaloezieën dicht. Net zoals u op afstand de lichten aan kan doen waardoor het lijkt alsof iemand thuis is. Precies datzelfde effect bereikt u met elektrische raamdecoratie op een hub.

Scenario’s

Ook scenario’s zijn mogelijk bij ‘Smart Home raamdecoratie’. Bijvoorbeeld de plisségordijnen laten openen als de wekker gaat. Of de jaloezieën laten kantelen op het moment dat de zon naar binnen schijnt. Vooraf stelt u het in met een app en de raamdecoratie regelt het vervolgens zelf.

Bi-directionele motor van Brel

De raamdecoratie van Toppoint die elektrisch bedienbaar is, werkt op motoren van Brel. En sinds dit jaar hebben die een nieuw soort motor; de bi-directionele motor. Die geven dan een signaal terug over de stand van de raamdecoratie. Ofwel ze laten weten hoe hoog een rolgordijn bijvoorbeeld al is opgehaald. Of in welke stand de jaloezieën staan. Zodat als u die jaloezieën 30% gekanteld wilt hebben, ze ook echt tot 30% draaien. En niet nog eens 30% vanuit de stand waar ze al in stonden. Smart home wordt met deze slimme motoren nog een flink stuk ‘smarter’!

Advies over elektrische raamdecoratie?

De bi-directionele Brel motoren werken op de Brel Home App en via een afstandsbediening. Ze moeten even ingesteld worden maar daarna profiteert u dus van alle voordelen van elektrische raamdecoratie via een Smart Home Hub. Wilt u advies over hoe dit werkt of wilt u meer uitleg? Neem dan contact op met een van onze woonspecialisten bij u in de buurt. Zij staan voor u klaar!

Gepubliceerd op: 12 januari 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: