vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

De voordelen van paneel­gordijnen

Net zo veelzijdig als ze breed zijn

Paneelgordijnen zijn imposant en veelzijdig tegelijk. Breed, hoog en in tal van variaties naar eigen wens samen te stellen. Met deze grote gordijnen heeft u dus altijd iets dat past bij de grote ramen of schuifpui in uw interieur.

Groot, groter, grootste raam? Een paneelgordijn past altijd!

Voor paneelgordijnen maakt het eigenlijk niet uit hoe groot de raampartij is, tot een hoogte van wel 3 meter kan elk paneel gemaakt worden. En de breedte? Die is eigenlijk oneindig, want er kan altijd een extra paneel bij gehangen worden. Een paneel kan in een breedte van 50 tot 130 cm gemaakt worden. Wat de breedte van een paneel in uw huis of bedrijfspand wordt, is dus even rekenen. We gaan uit van de totale breedte van het raamoppervlak of de wand, en delen dat door een aantal panelen. Want het is natuurlijk wel het mooiste als ze allemaal even breed zijn.

Variatie zelfs per vak mogelijk

Weet u eenmaal hoeveel panelen u voor de breedte nodig hebt, dan gaan we creatief aan de slag. U kunt namelijk helemaal naar wens de panelen laten afwerken. Wilt u een verduisterende stof op ooghoogte en een transparante gordijnstof daaronder en daarboven? Dan kan dat! Elk paneel bestaat uit een aantal vakken en per vak kunnen we variëren. En dat kan dus in stofdikte, kleur en dessin.

Design met latjes

De verschillende vakken op elk paneel kunnen ook weer afgewerkt worden met een extra latje. Een decoratief element dat op elke hoogte geplaatst kan worden. Of u er dus maar 1 of 5 op wil, het is allemaal mogelijk. Er zijn brede houten latjes van 50 mm en vlakke aluminium latjes van 25 mm. Met deze latjes als mooi designelement maakt u de panelen echt helemaal af.

Voor elke woonstijl

Met al die variaties die mogelijk zijn in paneelgordijnen zal het duidelijk zijn; ze passen bij heel veel woonstijlen. Wilt u een robuuste uitstraling? Dan kiest u voor zo breed mogelijke panelen. Heeft u een meer retro woonstijl? Dan kiest u een houten latje. En wilt u een bepaalde kleur uit uw interieur laten terugkomen in de raamdecoratie? Dan maakt u een keus uit de bijna 300 verschillende gordijnstoffen die geschikt zijn voor de paneelgordijnen.

Ook als roomdivider

Wist u dat een paneelgordijn ook multifunctioneel is? Ze worden ook vaak ingezet als roomdivider. Zowel zakelijk waarbij het gordijn een grote zaal snel in kleinere ruimtes kan verdelen. Maar ook voor wie in een studio woont, kan een groot paneelgordijn een sfeervolle en makkelijke oplossing zijn om toch een bepaalde plek af te scheiden van de rest. Voor nog wat extra privacy of een slimme ruimte-indeling.

Moeilijk kiezen? Vind uw paneelgordijn bij de Toppoint-dealer

Het ideale van een paneelgordijn is natuurlijk die veelzijdigheid. Maar juist met zoveel keuzes, is het soms ook lastig kiezen. Gelukkig kunt u daarvoor altijd terecht bij de interieurstylisten van de Toppoint-dealer. Zij inspireren u met veel voorbeelden en helpen u met persoonlijk woonadvies. Kom dus snel langs als u wilt weten of paneelgordijnen ook iets zijn voor uw interieur!

Gepubliceerd op: 20 juli 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: