vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Deel uw ruimte op met raamdecoratie

Slimme inrichtingstips voor open ruimtes zijn altijd welkom! En…. ze hoeven niet ingewikkeld te zijn. Want een extra kamer creëren betekent echt niet dat u meteen een aannemer of handige klusser hoeft te zoeken. Een paar roomdividers die u zelf plaatst et voilá, klaar is de aparte ruimte.

Van studentenkamer tot ruime loft

Of u nu in een ruime loft woont of in een kleine studentenkamer, als u alles moet doen in een ruimte is het handig om die op te delen. Zo kunt u bijvoorbeeld slapen scheiden van studeren of een subtiele scheiding aanbrengen tussen een werkhoek en de zithoek. En die ruimte opdelen, dat doet u dus met een scheidingswand ofwel roomdivider.

Paneelgordijn als roomdivider

Een roomdivider kan gemaakt worden van een kast. Handig want daarin kunt u direct spullen opbergen. Maar dat is ook best wel massief en soms wilt u zo’n roomdivider op een plek waar een kast gewoon niet mooi staat. Dan kiest u voor een paneelgordijn. Een paneelgordijn laat u op maat maken en in de stof die u kiest. Van transparant tot verduisterend en in elke kleur en met elk dessin. Bovendien neemt een paneelgordijn veel minder ruimte in dan een kast waardoor u uiteindelijk meer woonruimte overhoudt. Superpraktisch dus!

Of een gordijn aan een stoere roede

Behalve de paneelgordijnen kunt u ook gewone gordijnen kiezen om de ruimte op te delen. Je hangt aan het plafond heel subtiel wat rails om daaraan mooie transparante gordijnen te hangen. Is de ruimte wat robuuster ingericht, bijvoorbeeld in een urban woonstijl? Dan is zo’n grote stalen gordijnroede natuurlijk helemaal stoer!

Deel uw ruimte op met jaloezieën

Ook jaloezieën kunnen gebruikt worden als roomdivider. U hangt ze gewoon op of plaatst ze in een frame dat u op maat laat maken. Heeft u een modern interieur? Dan zijn aluminium jaloezieën in een houten frame een echte aanrader! Wat jaloezieën als roomdivider extra leuk maakt, is natuurlijk de mogelijkheid om deze raamdecoratie net zo open of dicht te zetten als u wilt. Wilt u er weer een grote ruimte van maken? Dan trekt u het ‘scherm’ omhoog. Wilt u een subtiele doorkijk zodat u in alle ruimtes profiteert van het licht? Dan kantelt u ze een beetje schuin. En voor totale privacy gaan ze gewoon helemaal dicht.

Ook voor kantoor

Zo’n roomdivider is natuurlijk hartstikke handig voor thuis maar ook voor kantoor. Want zo’n kantoortuin lijkt vaak ideaal en heel erg trendy, maar soms heeft u gewoon even wat afzondering nodig. Om te vergaderen of omdat u een plek wilt waar mensen even kunnen relaxen rond het koffieapparaat. Ook dan is het mogelijk om de ruimte op te delen in meerdere ruimtes via raamdecoratie.

Advies over raamdecoratie als roomdivider?

Kortom, met raamdecoratie als roomdivider kunt u letterlijk alle kanten op. Kunt u echter zelf niet zo goed bepalen wat de beste optie voor uw woonsituatie is? Vraag ons dan om advies! In onze verkooppunten kunt u een woonadviseur spreken die u graag tips geeft over hoe u uw ruimte het beste kunt opdelen.

Gepubliceerd op: 20 augustus 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: