vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Deuren en raamdecoratie: de beste oplossingen

In elk huis zijn wel deuren met ramen. Van een klein ruitje bij de voordeur tot een riant raam in de schuifdeur bij de tuin. Of het nu voor kleine of grote ramen in deuren is, u heeft daarbij goed passende raamdecoratie nodig die meebeweegt met de deur. Daarom zetten wij hier de beste oplossingen voor raamdecoratie in deuren op een rij.

Veel keus

Er is heel veel keus in raamdecoratie. Van de bekende rolgordijnen tot plissé- of paneelgordijnen maar natuurlijk ook vouwgordijnen, jaloezieën en Toppoint Duette®Shades. Elk kan op maat gemaakt worden voor de deur in uw huis, hoe groot of hoe klein het raam daarin ook is.

Klapperende raamdecoratie bij deuren?

Ronduit irritant is raamdecoratie die klappert zodra de deur opent of weer dichtgaat. Maar bevestigt u de raamdecoratie met zijgeleiding, dan heeft u daar geen last van. Met zijgeleiding hangt de raamdecoratie strak voor het deurraam, ook als er veel wind op staat of de deur vaak opent en sluit.

Zijgeleiding met spandraden of profielen

Zijgeleiding kan bestaan uit profielen die tegen de kozijnen worden bevestigd en waarin de raamdecoratie heen en weer geschoven kan worden. Dit kan bijvoorbeeld bij de plisségordijnen, Toppoint Duette®Shades en vouwgordijnen. Voor de jaloezieën kunnen spandraden als zijgeleiding bevestigd worden. Deze worden dan aan de boven- en onderzijde van het kozijn geplaatst en houden de jaloezieën strak op hun plek. Bij rolgordijnen zijn zowel spandraden als zijgeleidingsprofielen mogelijk.

EasyClick; monteer de raamdecoratie zonder boren of schroeven

Voor het bevestigen van spandraden of zijgeleidingsprofielen wordt meestal in de kozijnen geboord. Iets wat velen niet willen. Gelukkig hebben we daarvoor de EasyClick; een montagesysteem voor raamdecoratie dat zonder boren of schroeven in de raamkozijnen bevestigd kan worden. En dus ook in de ramen van deuren.

Passende raamdecoratie bij dubbele deuren

Dubbele deuren in huis met ramen zorgen voor nog meer licht binnen! Maar let wel op welke raamdecoratie u kiest en hoe die wordt ingemeten. Jaloezieën of vouwgordijnen bijvoorbeeld over de hele breedte van beide deuren, zijn natuurlijk best onhandig. Beter is het om per deur raamdecoratie te bevestigen. Of kies voor raamdecoratie over de gehele breedte van de wand waarbij u ze ter hoogte van de deuren opzij kunt schuiven. Zo heeft u geen hinder van de raamdecoratie als u de deuren gebruikt maar profiteert u wel van alle voordelen en de mooie uitstraling van de raambekleding die is afgestemd op uw interieur!

Dubbele duren met jaloezieën of vouwgordijnen

Wilt u toch vouwgordijnen of jaloezieën voor de ramen ook als daar een of een dubbele deur in zit? Let er dan op dat u kiest voor een combinatie van raamdecoratie. Het brede pakket kunt u dan omhoog schuiven als u de deuren wilt gebruiken terwijl de andere raamdecoratie alleen wat opzij geschoven hoeft te worden. Dit kan bijvoorbeeld met jaloezieën die u combineert met overgordijnen. Of vouwgordijnen die samen met in-betweens voor de ramen hangen.

Welke oplossing voor de deuren in uw huis? Vraag het de woonspecialist!

Kies de mooiste en meest bijpassende raamdecoratie voor de deuren met ramen in uw huis en creëer een mooi geheel. Wilt u weten welke oplossing het meest geschikt is voor de deuren in uw interieur? Of wat het mooiste staat? Vraag het de interieurstylisten bij onze woonspecialisten, zij helpen u graag!

Gepubliceerd op: 25 augustus 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: