Deuren en raamdecoratie, wat is mogelijk?

Behalve ramen hebben ook deuren vaak raamdecoratie nodig. Omdat het een openslaande deur aan de tuinkant is of een voordeur met glas erin. En aangezien deuren meestal intensief gebruikt worden, zijn er ook meer eisen die gesteld worden aan de raamdecoratie voor deze deuren.

Zicht blokkeren

Zo is het raam in een voordeur meestal kleiner dan van een deur aan de tuinzijde. Toch is zo’n raam groot genoeg om nieuwsgierige blikken naar binnen te kunnen krijgen, blikken die u waarschijnlijk niet op prijs stelt. Met de juist raamdecoratie blokkeert u dat zicht en behoud u de privacy.

In het kozijn

Voor een voordeur is het belangrijk dat de raamdecoratie past in het kozijn. Is het raam vrij smal of heel klein, kies dan raambekleding met een smalle plooi zoals een plisségordijn. Deze zijn er al met zeer smalle plooibreedtes van maar 20 mm. Bovendien kunnen plissés met spandraden vastgezet worden waardoor ze ook als de deur open- of dichtgaat. Hierdoor blijven ze mooi recht voor het raam zitten. De plisségordijnen zijn er in transparante, semi-transparante en verduisterende stoffen in tal van dessins. De locatie van de voordeur en of u vanaf de voordeur bijvoorbeeld de huiskamer in kunt kijken, is bepalend voor de stofsoort die hiervoor geschikt is.

Deur aan tuinzijde

Voor een openslaande deur aan bijvoorbeeld de tuinzijde, gelden vaak andere eisen. Als deze deur direct op de woonkamer uitkomt en er vanuit de tuin geen directe inkijk is, zijn transparante gordijnen heel goed mogelijk. Is de openslaande deur ook onderdeel van een grotere raampartij? Dan wilt u dat de raambekleding voor die deur een geheel vormt met de overige raamdecoratie.

Op de deur

Ook bij een openslaande deur moet u rekening houden met het veelvuldige gebruik ervan. Dat betekent dat het bevestigen van de raamdecoratie op de deur dan de voorkeur heeft. Hiervoor kunt u kiezen uit rolgordijnen, jaloezieën met zijgeleiding plissés of Duette®Shades van Toppoint. Bij kunststof of aluminium kozijnen kunt u ook kiezen voor het EasyClick systeem. Door de zijgeleiding middels spandraden of met EasyClick, blijft de stof mooi recht voor het raam, hoe vaak de deur ook open- en dichtgaat.

Combineren met bijpassende gordijnen

Als u kiest voor rolgordijnen of jaloezieën bij een openslaande deur, dan kunt u deze heel mooi combineren met bijpassende gordijnen. Bijvoorbeeld semi-transparante gordijnen bij verduisterende rolgordijnen. Heeft u liever plissés of Duette®Shades van Toppoint voor de ramen hangen, dan kunt u direct voor een verduisterende of semi-transparante variant kiezen. Deze raamdecoratie kan immers ook top-down, bottom-up geleverd worden waardoor u ze altijd zo in het raamkozijn kunt fixeren dat er wel daglicht naar binnen schijnt terwijl u toch voldoende het directe zicht blokkeert. Ook als ze voor de openslaande deur hangen!

Gordijnen op maat gemaakt, zeker bij deuren!

Zeker bij deuren is het van belang dat de gordijnen op maat gemaakt worden. Laat daarom altijd de deuren goed inmeten. Vraag om advies welke raamdecoratie het meest geschikt is voor de deur in uw interieur. De woonadviseurs bij de verkooppunten van Toppoint weten hier alles van en zullen u graag van advies voorzien.

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: