vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Dubbele raambekleding, dubbele sfeer

Zo doet u meer met raamdecoratie

Wilt u meer sfeer in huis? Kies dan dubbele raambekleding! Twee keer raamdecoratie biedt heel veel meer voordelen! Zoals meer sfeer. Maar ook meer isolatie, een betere akoestiek en meer controle over licht en privacy in huis. Dubbele raambekleding dus, voor meer effect in uw interieur.

Twee lagen, veel voordelen

Met twee lagen raamdecoratie heeft u natuurlijk een betere isolatie dan met een laag. De warmte blijft langer in huis tijdens gure herfstdagen of een koude winterse dag. En is het buiten tropisch warm? Dan houdt u die warmte weer langer buiten met een dubbele laag voor het raam. Maar ook de akoestiek verbetert enorm met dubbele raambekleding. Op hard materiaal weerkaatst het geluid waardoor het hol in de ruimte klinkt. Een stoffen raambekleding neemt het geluid echter op zodat de akoestiek aangenamer wordt.

Licht & Privacy

Het fijne van dubbele raambekleding is ook dat u kunt spelen met lichtinval en de privacy precies zo kunt regelen zoals u dat wilt. Neem bijvoorbeeld een transparant rolgordijn en combineer dat met verduisterende overgordijnen. Doet u het rolgordijn omlaag dan kunt u nog steeds naar buiten kijken maar het licht binnen is niet meer zo fel. Wilt u geen inkijk in huis, dan sluit u ook de overgordijnen.

Benadruk uw woonstijl met combinaties in raamdecoratie

Door verschillende raamdecoratie met elkaar te combineren, benadrukt u bovendien meer uw woonstijl. Heeft een natuurlijk interieur uw voorkeur, dan zijn houten jaloezieën met linnen overgordijnen een mooie match. Bent u meer van de woonstijl Technical? Combineer dan aluminium jaloezieën met oversized grijze gordijnen of een velours gordijn voor een strak interieur waarin u zo toch zorgt voor een geluiddempend effect.

Contrasten in materiaal of lijnen

Natuurlijk gaat het niet altijd om combinaties met jaloezieën. Ook rolgordijnen met gewone gordijnen gaan goed samen. Of vouwgordijnen met inbetweens en plissés of Toppoint Duette®Shades met overgordijnen. Combineer contrasterende materialen of mix-and-match verticale met horizontale raamdecoratie. Zo profiteert u van het effect van de raamdecoratie terwijl u ook de gewenste woonstijl voor uw interieur creëert.

Wilt u ook dubbele raambekleding? Vraag onze specialisten om advies!

Dubbele raambekleding is dubbele sfeer en dubbel zoveel effect. Maar een combinatie met raamdecoratie heeft ook een luxe uitstraling. Het oogt rijker en verhoogt het gevoel van comfort. Met twee lagen voor het raam maakt u van uw huis sneller een thuis. Wilt u weten wat goed past bij uw interieur en woonwens? Vraag het onze woonspecialisten, zij staan voor u klaar!

Gepubliceerd op: 1 september 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: