vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Duo-rolgordijn: spelen met lichtinval

Het duo-rolgordijn, dat is verduisterend en zorgt voor lichtinval zonder inkijk

Met het duo-rolgordijn heeft u een echte 2-in-1-oplossing. Dit gordijn verduistert maar zorgt ook voor een aangename speelse lichtinval in huis zonder inkijk. En dat allemaal met een raamproduct.

Zo werkt een duo-rolgordijn

Het duo-rolgordijn is eigenlijk een heel inventief rolgordijn. Het bestaat uit twee verschillende soorten stof die om-en-om aan elkaar bevestigd zijn. Dit totale pakket gordijnstof hangt vervolgens in twee lagen achter elkaar. De bediening is eigenlijk net zoals bij een rolgordijn, u schuift het omhoog of naar beneden. Schuift u dan de dichte stroken voor de transparante stroken, dan heeft u een geheel dicht vlak. Schuift u juist de dichte stroken voor de andere dichte stof, dan ziet u daartussen de transparante gordijnstof en valt het licht mooi naar binnen.

Dubbel-dubbel: duo-rolgordijnen met overgordijnen

Een duo-rolgordijn is weliswaar een compleet pakket ineen, toch kan het ook mooi gecombineerd worden met een ander raamproduct. Bijvoorbeeld omdat u een betere akoestiek in huis wil, meer isolatie of gewoon omdat u zo’n royale uitstraling heel mooi vindt. Overgordijnen of de verduisterende gordijnen combineren mooi met het duo-rolgordijn. U kunt daarbij een opvallend contrast samenstellen of juist een rustige ton-sur-ton combinatie.

Design afwerking tot de onderlat

Het duo-rolgordijn is tot in detail naar wens samen te stellen. Denk aan de bovenafwerking zoals een cassette of montageprofiel, maar ook de bedieningsketting en onderlat. Deze massief aluminium onderlat is er in drie kleuren: wit, geanodiseerd aluminium en zwart. Ook in de stoffen is ruime keuze. Kies voor gladde, lichtglanzende stoffen in witte, grijze en zwarte tinten voor het moderne, strakke interieur. Of voor stoffen in een warme linnenlook voor een meer cosy uitstraling.

Op afstand te bedienen

Wie graag alles gemakkelijk op afstand regelt, zit goed met de duo-rolgordijnen. Want ze zijn ook elektrisch bedienbaar. De motoren worden dan aangesloten op het netstroom of zijn voorzien van een oplaadbare batterij. En met een Smart Hub in huis, kunnen ze via de app bediend worden. Dit kan per gordijn afzonderlijk of allemaal gelijktijdig. Net wat u wilt.

Op maat gemaakt, bij onze dealers

De afwerking van een duo-rolgordijn gaat helemaal naar wens. Tot in detail op maat gemaakt dus. En onze dealers zijn er om u daarin te adviseren; wat de mogelijkheden zijn maar ook wat het mooiste past bij uw interieur. Wilt u daar meer over weten? Neem dan contact op met een winkel van onze dealers, een team van adviseurs staat voor u klaar.

Gepubliceerd op: 13 april 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: