vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Duo-rolgordijnen als eyecatcher in het interieur

Duo-rolgordijnen als eyecatcher in het interieur

Met duo-rolgordijnen voor de ramen heeft u een echte eyecatcher in uw interieur. Door de dubbele laag zijn het anders-dan-andere rolgordijnen, kunt u ze naar wens openen en sluiten en in een kleur of motief kiezen die perfect past bij uw interieur. Wat uw woonstijl ook is!

Hoe werkt een duo-rolgordijn?

De techniek van een duo-rolgordijn is eigenlijk zowel razend slim als heel eenvoudig. Het duo-rolgordijn is een dubbellaags rolgordijn waarbij elke laag uit transparante stofstroken en dichte stofstroken bestaat. Door het gordijn omhoog of omlaag te trekken, verschuift de voorste stoflaag. Zo schuiven de transparante stof en de dichte stof heen en weer over elkaar. Daarmee bepaald u dus of het rolgordijn in zijn geheel dicht is of dat u het open zet. In dat laatste geval ziet u afwisselend de dichte en transparante stofstroken waardoor u maximaal profiteert van lichtinval in huis en ook naar buiten kunt kijken.

Voor elke woonstijl

Duo-rolgordijnen zijn geschikt voor elk interieur omdat u ze in talloze variaties kunt laten uitvoeren. Kies bijvoorbeeld voor een met zwarte stofstroken en u heeft een trendy rolgordijn dat heel mooi staat in een modern interieur. Crèmekleurige of bruine stofstroken geven het geheel een wat rustiger en meer rustieke sfeer. En wist u dat er ook duo-rolgordijnen in houtlook bestaan? Die staan prachtig in een licht interieur met veel natuurlijke materialen!

Verduisterende of semi-transparante stofstroken

Voor de dichte stof van een duo-rolgordijn wordt vaak een verduisterende stof gekozen. Schuift u het gordijn dan helemaal dicht, dan heeft u meteen een verduisterend gordijn voor het raam waarmee de privacy gewaarborgd is. Maar u kunt ook kiezen voor een semi-transparante stof in combinatie met de transparante stofstroken. Schuift u het gordijn dan dicht, dan blokkeert de directe inkijk overdag. Een ideale set als u deze duo-rolgordijnen wilt combineren met overgordijnen.

Afwerking naar wens

Een duo-rolgordijn is dus een heel decoratief element voor elk huis. En dat geldt ook voor de afwerking; de bediening gaat via een fraai metalen ketting en de cassette is van aluminium die in meerdere kleuren leverbaar is. De lijst aan de onderzijde van het duo-rolgordijn is er in drie varianten.

Inspiratie in duo-rolgordijnen nodig? Kom naar onze verkooppunten!

Het duo-rolgordijn is dus helemaal af te stemmen op uw smaak en uw woonstijl. Wilt u daar advies in? Of wilt u zo’n vernuftig en decoratief rolgordijn wel eens zelf zien? Dat kan! Kom naar een van onze verkooppunten. U doet hier volop inspiratie op en onze woonadviseurs staan voor u klaar met persoonlijk advies.

Gepubliceerd op: 31 december 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: