vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Een kleine ruimte groter laten lijken

Met slimme inrichting en raamdecoratie

Woont u niet al te groot? Zorg dan dat u de kleine ruimte groter laat lijken met slimme inrichting. Raamdecoratie is daar heel belangrijk in. Omdat het wel of geen licht doorlaat. En omdat het optisch veel invloed kan hebben.

Kamerhoge gordijnen voor een optisch hogere ruimte

Zo’n optische illusie krijgt u al door te kiezen voor raamdecoratie van grond tot plafond. Kamerhoge gordijnen dus. Door de lengte van de kamer maximaal te benutten, lijkt de ruimte nog hoger. En daarmee voelt een kamer meteen een stuk ruimer en groter.

Raamdecoratie van muur tot muur

Andersom werkt trouwens ook heel goed; raamdecoratie van muur tot muur. De kamer lijkt daardoor weer breder. En vindt u gordijnen over de hele wand teveel van het goede? Maak ze dan in ieder geval breder dan het raam. Ook dan lijken de muren al breder en de kamer dus groter.

Licht maakt ruimtes groter

Licht geeft ruimte. Zorg dus dat het daglicht maximaal naar binnen kan. Met transparante raamdecoratie zoals in-betweens, Versus® of Sharp Wave® gordijnen, waar het licht mooi doorheen schijnt. Zo benut u het effect van daglicht volop, heeft u de sfeer van die mooie, ragfijne gordijnen en wordt er ogenschijnlijk geen ruimte ingenomen door die gordijnen. U kijkt er immers doorheen, dus het lijkt alsof niets in de weg staat. En om ’s avonds toch uw privacy te hebben, combineert u de in-betweens of Sharp Wave® gordijnen met bijvoorbeeld verduisterende rolgordijnen. Lekker praktisch want ook die nemen geen extra ruimte in.

Daglicht reflecteren

Het daglicht dat u door de in-betweens of transparante gordijnen naar binnen laat komen, kunt u nog eens extra benutten als u kiest voor lichte kleuren in huis. Lichten tinten reflecteren namelijk het daglicht waardoor een ruimte bij mooi weer direct groter lijkt. Dat werkt zowel bij lichte kleuren op de muur als op de vloer.

Geen drukke patronen, wel slimme lijnen

Ook belangrijk voor meer optische ruimte is minder visuele drukte. Geen drukke patronen op de raamdecoratie dus maar een tint. De rust die u daarmee creëert maakt een ruimte gevoelsmatig al groter. En vindt u een heel effen gordijnstof net te saai? Dan kunt u het effect van lijnen slim gebruiken; horizontale lijnen voor een bredere wand of verticale lijnen om de ruimte weer hoger te laten lijken.

Hoge opbergers voor hogere muren

In een kleine ruimte is vaak ook maar weinig opbergruimte. En rommel maakt het snel weer vol en nog kleiner. Probeer daarom eens om extra opbergruimte te creëren met een plank hoog tegen de wand aan. Bijvoorbeeld een boekenplank die boven de deuren bevestigd is. Uw blik wordt dan als vanzelf omhoog getrokken waardoor de ruimte hoger lijkt. En dus groter. Bovendien heeft u er zo meteen een praktische opbergplek bij.

Persoonlijk advies van onze woonspecialisten, ook bij kleine ruimtes

Heeft u een kleine ruimte die u zo wilt inrichten dat het veel groter lijkt? Laat u dan adviseren door de interieurstylisten van onze dealers. Neem contact op en ze staan voor u klaar met veel tips, voorbeelden en persoonlijk stijladvies.

Gepubliceerd op: 23 februari 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: