Een rolgordijn van screenstof?

Heeft u wel eens gedacht aan een rolgordijn van screenstof?

Een rolgordijn voor de ramen is al superhandig. Omdat ze makkelijk te bedienen zijn, goed combineren met andere raamdecoratie en u de keuze heeft uit talloze kleuren, dessins en uit diverse stofdiktes van transparant tot verduisterend. Maar u kunt rolgordijnen ook van screenstof laten maken. En dat heeft nog meer voordelen. Een rolgordijn van screenstof is dus de moeite van het overwegen waard!

Wat is een screenstof?

Screenstof is een gordijnstof van screendoek. Screens zijn bekend als zonwerende doeken die vaak buiten verticaal voor het raam geplaatst worden zoals u vast wel eens gezien hebt bij kantoren, scholen of een ziekenhuis. Maar steeds vaker wordt dit ook gewoon thuis voor de ramen gebruikt. Het materiaal bestaat uit glasvezeldraden met een pvc-coating. Hierdoor is het sterk en heeft het heel veel extra eigenschappen.

Voordelen van een screendoek

Zo is de stof van het screendoek zonwerend, houdt het warmte buiten en blokkeert het de inkijk. Ook is het vlamvertragend en onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn ze vocht- en schimmelwerend waardoor ze prima in een badkamer of keuken opgehangen kunnen worden. En de weving is zodanig dat het het licht aangenaam filtert.

Aantrekkelijke combinaties met andere raamdecoratie

Door een rolgordijn te laten uitvoeren in screenstof kunt u dus profiteren van al die extra eigenschappen die deze bijzondere stof heeft. En het prettige is dat die screenstof er ook in tal van kleuren is. Zo kunt u ze dus mooi afstemmen op de rest van het interieur en een aantrekkelijke combinatie met andere raamdecoratie maken!

Lichte of donkere kleuren

Behalve dat u de kleur van het doek op uw interieur afstemt, bepaalt de kleur ook nog hoeveel warmte en licht u buitensluit. Een rolgordijn van screenstof in een lichte kleur stoot meer warmte af waardoor het binnen koeler blijft. Kiest u een rolgordijn van screenstof in een donkere kleur, dan houdt u juist meer licht buiten. Handig als u veel zonlicht hebt terwijl u binnen bijvoorbeeld aan het werk bent. Maar heeft u een ruimte op de noordzijde, dan is het slimmer om een stof van een lichtere kleur te kiezen.

Kom de screen-rolgordijnen zelf bekijken en krijg persoonlijk advies voor uw interieur!

Ook in onze collectie kunt u voor screen-rolgordijnen kiezen. Wij maken het helemaal op maat en naar wens zodat het perfect past in uw interieur en voldoet aan al uw eisen. Wilt u weten wat mogelijk is met rolgordijnen en hoe zo’n rolgordijn van screenstof eruit ziet? Bezoek dan eens een van onze verkooppunten. Daar zijn verschillende voorbeelden die u kunt bekijken en woonadviseurs die u graag van persoonlijk advies voorzien.

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: