vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Eerste huis? Vergeet de raamdecoratie niet!

Een zeer belangrijk onderdeel!

Mag je binnenkort de sleutel van je eerste huis in ontvangst nemen? Gefeliciteerd! Een echte mijlpaal. En ook al duurt het misschien nog even, begin nu alvast met het interieur. Je hebt er nu nog de tijd voor om overal goed over na te denken, je te laten informeren en inspireren en het op tijd te bestellen. Dan kun je straks echt aan de slag in je eerste huis!

Begin op tijd

Een huis naar jouw smaak verbouwen en inrichten, is flink wat meer werk dan alleen een kamer opnieuw opknappen. Zelfs als je niet hoeft te verbouwen, of dat niet wilt, is het nog een flinke klus. Alleen al daarom is het slim om op tijd te beginnen met jouw wensen op een rijtje zetten. Ga je huis ruimte voor ruimte af en bepaal welke woonstijl je daar wilt en welke praktische eisen je hebt.

Praktische eisen per ruimte

Voor een slaapkamer is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de ruimte kunt verduisteren. In een badkamer wil je sowieso alle inkijk voorkomen én wat je erin zet of hangt, moet goed tegen vocht bestand zijn. Heb je een zolder of hoge ramen of dakramen, dan moet je zorgen dat je de raamdecoratie wel kunt bedienen, ook als het te hoog hangt. En heb je kamers met ramen op het zuiden? Denk dan ook aan de invloed van het zonlicht op je meubels en raamdecoratie!

Slecht geïsoleerd? Bespaar met goede raamdecoratie!

Ook belangrijk om op te letten, is hoe goed het huis geïsoleerd is. Is het een rijtjeswoning of juist vrijstaand? Is het nieuwbouw of een heel oud huis? Hoe minder goed de isolatie is, des te meer last je zult hebben van kou of tocht. Met de juiste raamdecoratie kun je veel warmteverlies voorkomen wat je direct merkt aan je energierekening.

Match muren, vloeren en raamdecoratie

Weet je wat jouw woonstijl moet worden? Dan kies je daarbij een kleur voor de muren uit, een bijpassende vloer en natuurlijk de raamdecoratie. Dit zijn de grootste elementen waar je mee begint. Zorg dat die op elkaar zijn afgestemd dan kun je daarna de ruimte verder in gaan richten.

Akoestiek afgestemd

Het afstemmen van de vloer, wanden en raamdecoratie gaat niet alleen over de kleur. Stel dat je een harde vloer kiest en strak gestucte wanden, dan wordt het best hol in de ruimte. Neem je dan stoffen raamdecoratie zoals gordijnen, dan wordt de akoestiek weer wat aangenamer. Houd dus ook daar rekening mee.

Kies kwaliteit

Een heel huis inrichten is best prijzig. Kijken waar je wat besparen kunt, is dan heel logisch. Maar dat betekent niet altijd dat het allergoedkoopste, ook de allerbeste keus is. Raamdecoratie die je na een jaar moet vervangen omdat het toch al schimmelplekken heeft, verkleurd is in de zon of zo dun is dat je de tocht achter in je nek voelt, is uiteindelijk veel duurder. Kun je voor kwaliteit kiezen, kies dan zeker voor raamdecoratie die lang meegaat. Dat scheelt je op den duur veel geld!

Maatwerk, dus begin op tijd

Mooie raamdecoratie is maatwerk. En dat kost tijd. Begin daarom tijdig met jouw zoektocht. En heb je eenmaal wat gevonden, dan kun je bij bestaande bouw misschien alvast de ramen laten inmeten zodat de raamdecoratie af is zodra jij de sleutel hebt. Is dat niet het geval, vraag dan of het zo snel mogelijk na oplevering ingemeten kan worden. In de tijd die jij nog nodig hebt om te verven, behangen en vloeren te (laten) leggen, kan de raamdecoratie mooi op maat gemaakt worden.

Informatie en inspiratie voor het interieur van jouw eerste huis, bij de Toppoint dealer

Je eerste huis geheel inrichten en dus ook voorzien van raamdecoratie, is best een klus. We kunnen ons goed voorstellen dat je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken! Wij zijn er daarom voor je, met veel inspiratie in onze winkels en volop informatie en persoonlijk advies door onze interieurstylisten. Bezoek de Toppoint-winkel bij jou in de buurt en we helpen je graag met de inrichting van jouw nieuwe, eerste huis!

Gepubliceerd op: 18 januari 2022

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: