vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Ga eens voor ton-sur-ton

Raamdecoratie in meerdere lagen? Ga eens voor ton-sur-ton!

Wilt u een rustige sfeer in het interieur? Met een wat chique uitstraling? Dan is de ton-sur-ton-look een echte aanrader! Saai? Nee, eerder subtiel en zelfs spannend als u wat gelaagdheid in de kleurtoon aanbrengt. En dat gaat heel goed met raamdecoratie in meerdere lagen. Ton-sur-ton voor het raam dus.

Wat is ton-sur-ton?

Ton-sur-ton is een kleurenpalet uit een kleur maar wel in diverse tinten. U combineert zo verschillende tinten met elkaar die in dezelfde kleurtoon liggen. Net zoals op die kleurenwaaiers die u in onze winkels ziet. Zoals van lichtblauw tot donkerblauw en alles wat daar tussenin ligt.

Diepte door contrast in de kleurtoon

Wilt u voor de ramen 2 of 3 verschillende lagen raamdecoratie hangen dan kan dat wat saai worden als het allemaal in precies dezelfde kleur is. Maar met nuances in die kleurtonen wordt het juist spannend en krijgt u diepte in de ruimte. Die nuances brengt u aan door contrast te kiezen in de kleurtint. Bijvoorbeeld door de donkerste kleur te combineren met een lichtere tint uit dezelfde kleurtoon. Of door te variëren met materialen en structuren. Zolang u qua kleur op dezelfde lijn blijft, is er heel veel mogelijk.

Combinaties in soorten raamdecoratie

Combineer een transparant gordijn zoals een in-between met aluminium jaloezieën en een gevoerd overgordijn en dan krijgt u veel verschillende materialen bij elkaar voor het raam. Maar als het allemaal in de dezelfde kleurtoon is, van lichte naar donkere tinten, ontstaat er een aangename diepte in het interieur terwijl de basis toch heel rustig blijft. Een perfect uitgangspunt dus om de rest van de ruimte verder in te kunnen richten!

Visueel contrast

Wilt u echt een heel rustige uitstraling voor het raam? Laat dan van dezelfde stof verschillende soorten raamdecoratie maken en combineer die met elkaar. Kies hiervoor wel heel verschillende soorten raamdecoratie, zoals een gordijn met een vouwgordijn. De lijnen van de raamdecoratie zijn dan al heel verschillend wat een visueel contrast creëert terwijl u wel de rust in de ruimte houdt. En laat u bijvoorbeeld de gordijnen voeren dan schijnt door de vouwgordijnen heen het licht waardoor ze lichter ogen dan de gevoerde gordijnen.

Lichte of donkere kleurtinten

Graag rust in een ruimte? dan is ton-sur-ton een ideale oplossing voor uw interieur. Wilt u dit in de slaapkamer en moet die wat knusser worden? Ga dan voor de donkere kleurtinten. Heeft een licht en ruimtelijk interieur uw voorkeur? Dan zoekt u de nuances in de lichtere kleurtinten.

Persoonlijk advies bij uw keuze in ton-sur-ton raamdecoratie

Het kiezen van raamdecoratie kan best lastig zijn, zeker als u meerdere lagen met elkaar wilt combineren. Of u nu plissés met gordijnen voor de ramen wilt of jaloezieën met in-betweens, voor advies in mooie ton-sur-ton raamdecoratie gaat u naar een woonadviseurs bij onze verkooppunten. Zij vertellen u dan ook hoe u de rest van het interieur laat aansluiten op de gekozen combinatie in raamdecoratie. Ze staan voor u klaar bij al onze verkooppunten met veel inspirerende voorbeelden en altijd een persoonlijk woonadvies.

Gepubliceerd op: 23 juli 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: