vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Ga voor een neutrale basis

Mooi bij elke woonstijl

Wilt u de ene keer allerlei roze accenten in huis en dan weer veel zwarte elementen? Kies dan voor neutrale raamdecoratie. Zoekt u juist thuis de rust zodat u uw eigen plek hebt om op adem te komen? Ook dan raden we u neutrale raamdecoratie aan. Met rustige tinten als basis kunt u namelijk heel veel kanten op!

Steeds een ander interieur?

Een neutrale basis is ideaal als u wel eens uit de band springt bij de inrichting van uw interieur. Staat bij u niemand raar te kijken als de zwarte en grijze accessoires in uw huis morgen vervangen zijn door knalrode exemplaren? Dan is het wel zo handig om als basis voor neutrale tinten te kiezen. U geeft die opvallende elementen daarmee nog meer aandacht en hoeft tegelijkertijd niet steeds alles opnieuw te veranderen.

Snel veranderd met een goede basis

Natuurlijk is het leuk om andere gordijnen of jaloezieën op te hangen, een fris behangetje tegen de muur te doen en misschien alles opnieuw te verven. Maar dat doet u toch minder snel dan even een paar andere kussenhoesjes, wat nieuwe lijstjes en andere kleine accessoires. Wilt u regelmatig wat verandering in huis, dan gaat dat wel zo makkelijk als de basis al goed is.

Tijdloos met neutrale tinten

Met een tijdloze basis kunt u lang vooruit. Zeker als u voor kwaliteit kiest, blijft het jaren goed. Maar dan wilt u wel iets dat u ook jaren mooi vindt. En dat is lastig om nu al te bedenken. Ga dan voor neutrale tinten, daarmee zit u eigenlijk altijd wel goed. Kies wit, bruin, crème, koper, groen of blauw als basis en u heeft een interieur waarmee u alle kanten op kunt. Wat uw favoriete woonstijl over een half jaar of twee jaar ook is.

Uw smaak op dit moment

Bent u nu helemaal fan van botanische interieurs? Dan past u uw woonstijl makkelijk aan met een paar planten, mooie afbeeldingen voor op de muur en wat houten of terracotta potten of voorwerpen. Bent u daar over een half jaar misschien op uitgekeken? Dan verander je deze woonstijl net zo snel door de lijsten aan de muur en de voorwerpen te vervangen door iets wat u dan mooi vindt. Zo heeft u altijd een interieur dat past bij uw smaak van dat moment.

Of kom tot rust met een neutrale basis in het interieur

Natuurlijk is een neutrale basis in huis niet alleen slim als u graag van inrichting verandert. Ook als u het liefst een rustige plek hebt waar u weer helemaal tot uzelf kunt komen, is een interieur met overwegend bruin, crème, blauw of wit een aanrader. Met deze kleuren creëert u een plek zonder teveel prikkels en afleiding. Voeg er nog wat planten aan toe en maak veel gebruik van natuurlijke materialen zoals rotan of hout en u heeft een sfeervol interieur waar u elke dag weer helemaal tot rust komt.

Veelzijdig met neutrale kleuren

Het fijne van neutrale tinten is ook dat ze onderling samen goed combineren. Kies er twee of drie en gebruik die voor de muren, vloer, grote meubelstukken en de raamdecoratie. Of ga voor ton-sur-ton en neem raamdecoratie in dezelfde kleur of met hooguit enkele nuances verschil. Donkerbruine overgordijnen met lichtbruine in-betweens bijvoorbeeld. Of zachtgrijze Versus® gordijnen bij een vloer in betonlook. Met neutrale kleuren heeft u een heel veelzijdige basis voor uw interieur!

Persoonlijk stylingsadvies voor uw interieur

Door een neutrale basis goed te combineren met afwijkende tinten, wordt het geheel sfeervol of zelfs wat spannend. Een donkere stoel in een heel lichte kamer haalt het hele interieur op. En een donkerder muur met lichte, neutrale raamdecoratie gaan ook goed samen. Wilt u ook zo’n fijne neutrale basis creëren maar weet u niet waar u beginnen moet? Begin dan met een bezoek aan een van onze dealers. De adviseurs staan daar voor u klaar om u met persoonlijk advies goed op weg te helpen.

Gepubliceerd op: 11 augustus 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: