vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Ga voor kleur in raamdecoratie

Kleur in raamdecoratie brengt sfeer en warmte in huis

Van uw huis een thuis maken, dat doet u met kleuren. Kleur in het interieur creëert sfeer en warmte. Maar de keuze daarin bepaalt de sfeer die ontstaat. Net als de plek waar die kleur voorkomt. Heeft u al eens aan raamdecoratie gedacht als de kleurrijke blikvanger van uw interieur? Of dat nu om een groot vlak gaat of om een aantal kleine ramen, kleur in raamdecoratie doet veel met uw huis en het gevoel van thuis.

Kleurtips

Heeft u een interieur met witte of crème muren? Dan staan donkere gordijnen daar heel mooi bij. Zijn de muren juist wat grijzer? Dan doet een felle kleur in raamdecoratie het heel goed. En bij donkere muren is het juist slimmer om lichtere raamdecoratie te kiezen. Met contrasten houdt u het interieur levendig!

Kleuren voor het raam bij een grijs interieur

Is er in uw huis sowieso veel grijs? Dan mag een levendige kleur niet ontbreken! Bij veel grijze tinten op de muren, vloeren en, of in de meubels staan knalrode gordijnen, felroze jaloezieën of helderblauwe in-betweens echt heel mooi. Ze halen het rustige grijs op en brengen instant sfeer in uw interieur.

Kleurcombinaties

Slimme kleurcombinaties zorgen voor een verandering van sfeer in huis. Sommige kleurencombinaties maken het in huis gezellig en knus of zorgen juist voor een energieke sfeer! Voor een stijlvol interieur kiest u bijvoorbeeld voor rode raamdecoratie bij donkere of grijze accessoires. Of aardetinten als gordijnstof bij natuurlijke materialen zoals hout en sisal voor een warme en rustiger sfeer in huis.

Groene gordijnen, bij retro en Scandinavische interieurs

Groene gordijnen of gordijnen met groene prints zoals een botanische look, doen het altijd goed in een retro interieur of in een Scandinavisch interieur met lichte houttinten, wit en planten. Groen kan stijlvol zijn als het wat donkerder is maar ook heel vrolijk als het in een wat lichtere of fellere tint is. In het algemeen geldt dat u van groen rustig en blij wordt, dus wees niet bang om een groot raamoppervlak met een groen gordijn te bedekken. Het zal u goed doen!

Blauwe raamdecoratie; van strakke tot warme sferen

Blauwe raamdecoratie is er in talloze variaties. Van babyblauw tot diep royal blue en van een metaalachtig blauw in aluminium jaloezieën tot helderblauwe velours gordijnen. Wat alle blauwe tinten gemeen hebben, is de koelte. Combineert u matblauw of donkerblauw met een grijs interieur dan wordt het strak en industrieel. Wilt u liever een warmere sfeer met blauw? Kies dan voor bijvoorbeeld oranje of goudachtige tinten in de accessoires bij diepe donkerblauwe raamdecoratie. En grijsblauw met millennial pink, een soort oudroze tint, maakt weer een heel rustige sfeer in huis.

Paars voor het raam; rustig of luxueus

Houdt u van luxe en rust? Dan stellen we paarse raamdecoratie voor. Zowel paars als lila kunnen heel rustgevend zijn en gecombineerd met de juiste tinten is het heel luxueus. Paarse gordijnen bij een naturelle inrichting van licht hout en bijvoorbeeld grijze muren zijn heel ontspannend. Wilt u liever een warme sfeer met paars? Dan combineert u het met ivoorwit of crème. Een kleurencombi die helemaal luxe wordt als u daarbij paarse velours gordijnen kiest!

Persoonlijk advies voor kleur in uw raamdecoratie? Ga naar onze verkooppunten!

Wilt u kleur in de raamdecoratie? Dan heeft u het grootste effect als u voor een groot vlak gaat. Van plafond tot de grond en van muur tot muur bijvoorbeeld. Wilt u voordat u dit doet, eerst nog persoonlijk advies? Kom dan naar onze verkooppunten. Zij inspireren u graag met ideeën en voorbeelden. Boek een afspraak en neem foto’s of een moodboard mee zodat ze een woonadvies kunnen geven dat past bij uw huis en uw woonstijl.

Gepubliceerd op: 9 juli 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: