vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Geef uw slaapkamer een make-over met nieuwe raamdecoratie

Een make-over in de slaapkamer? Creëer een andere look met nieuwe raamdecoratie!

Bent u wel een beetje uitgekeken op uw slaapkamer? Dan zorgt u met een make-over voor een heel nieuwe look. En daarvoor hoeft u echt niet meteen de verfkwasten erbij te pakken. Een mooie nieuwe set raamdecoratie in een andere kleur heeft al veel effect. Zeker als u die tint ook doorvoert in de accessoires van uw slaapkamer.

Sfeer in de slaapkamer door de kleur van uw keuze

Welke kleur u dan kiest, is best een belangrijke keuze. Het moet natuurlijk goed combineren met de rest van het interieur, u wilt de kleur zelf mooi vinden en het mag uw nachtrust niet verstoren. Kleuren beïnvloeden immers de sfeer in de ruimte, en dat is zeker in de slaapkamer best belangrijk.

Hoe een kleur uw nachtrust beïnvloedt

Volgens een (best grappig) onderzoek van de Britse hotelketen Travelodge, heeft de kleur in uw slaapkamer invloed op uw nachtrust. Afgemeten in de tijd die u slaapt, scoort blauw het hoogst. Niet zo verwonderlijk, want blauw is toch wel een kalmerende kleur. Bent u niet zo van het blauw? Weet dan dat ook geel en groen het goed doen. Geel is vrolijk en stimulerend wat wel zo prettig is als u ’s ochtends wakker wordt. En groen is natuurlijk rustgevend. Andere favoriete tinten voor de slaapkamer zijn zilver en oranje. Absolute afraders zijn paars, die zouden nachtmerries veroorzaken en bruine tinten worden somber en deprimerend genoemd. Tja…

Interieuradvies voor de slaapkamer

Bent u persoonlijk wel fan van bruine tinten of had u nu net wel een paars gordijn op het oog voor uw slaapkamer? Dan laat u zich natuurlijk niet afschrikken door zo’n infographic. Beter gaat u in gesprek met een van onze woonadviseurs, die u adviseert hoe u de kleur van uw keuze sfeervol doorvoert in uw slaapkamer.

Meer sfeer en meer uitstraling met accessoires

Want met alleen een nieuw gordijn voor het raam kunt u nog niet van een echte make-over spreken. Wilt u meer sfeer en meer uitstraling, dan past u ook de accessoires daarop aan. Dus kussentjes in dezelfde kleur als de gordijnen. Een mooi vloerkleed in die tint en leuke lijstjes aan de muren. En natuurlijk mooie plantenpotten in ook diezelfde kleur.

Decoratieve planten

Overigens zijn planten sowieso een goed idee voor de slaapkamer. Ze zuiveren de lucht, zorgen voor meer vochtigheid en geven zuurstof af. Allemaal kwaliteiten die bijdragen aan een goede nachtrust. En behalve dat de plantenpotten decoratief zijn, kunnen de planten dat natuurlijk ook zijn. Er is immers zo’n ruim aanbod in planten, dat er altijd wel soorten te vinden zijn die ook qua kleur goed staan in uw vernieuwde slaapkamer!

Wilt u ook een nieuwe uitstraling in uw slaapkamer?

Tijd voor een nieuwe uitstraling in uw slaapkamer? Laat u dan eens informeren en inspireren door de vele mogelijkheden die nieuwe raamdecoratie biedt. In een van onze verkooppunten staat altijd een interieurspecialist voor u klaar met persoonlijk advies en stijlvolle tips. Ook als u nog niet weet welke kleur uw voorkeur heeft!

Gepubliceerd op: 24 september 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: