vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Geen hoge energierekening? Let op je raamdecoratie!

Regel isolatie met raamdecoratie!

Dat isolatie dit jaar dubbel en dwars loont, weten we allemaal. U kunt daarvoor naar de bouwmarkt en flink gaan klussen. Maar u kunt ook goed op de raamdecoratie letten. Want met een beetje slimme raamdecoratie, kan u tot wel 25% op je energiekosten besparen! Zo voorkomt u een (te) hoge energierekening terwijl u uw interieur nog een upgrade geeft ook!

Warmteverlies via de ramen

Veel warmte in huis gaat in de herfst en winter via de ramen weer naar buiten. Het warmteverlies is bij dubbel glas al zo’n 20% en bij enkel glas maar liefst 50%! Dat voelt u niet alleen door de kou in huis, ook uw portemonnee wordt hier niet blij van.

Isolerende raamdecoratie

Met de hoge energiekosten van dit moment, helpen alle beetjes om de warmte in huis te houden. Zodat u niet onnodig hoeft te stoken en de energierekening, voor zover mogelijk, niet al te veel stijgt. Isolerende maatregelen zijn dan heel effectief en dat kan dus ook met isolerende raamdecoratie.

Twee lagen raamdecoratie = perfecte isolatie

Isolatie met raamdecoratie werkt het beste als u twee lagen raamdecoratie combineert. Zo’n combinatie kan van alles zijn; rolgordijnen met overgordijnen, in-betweens met gevoerde gordijnen of jaloezieën met transparante gordijnen. De truc van zo’n combinatie is dat het een dubbele barrière vormt voor het raam. De warmte van het huis kan daardoor minder snel verdwijnen. En vice versa; de koude lucht van buiten komt minder snel naar binnen!

Duette®Shades isoleren het best

Binnen alle raamproducten zijn er natuurlijk ook producten die beter isoleren dan andere. Een absolute topper in isolatie zijn de Toppoint Duette®Shades. Dit is een verticaal raamproduct dat gemaakt is met een bijzondere honingraatstructuur. Dit zijn eigenlijk twee stoflagen die om-en-om aan elkaar bevestigd zijn. In deze honingraat ontstaat een stilstaande luchtlaag die de warmte binnenshuis houdt. Zo zorgt het voor een constante temperatuur in huis en voorkomt u warmteverlies. Van de Duettes is het bekend dat ze tot wel 25% op de energierekening kunnen besparen. En dat maakt een aanzienlijk verschil op uw energierekening dit jaar!

Transparant of verduisterend

De Duette®Shades zijn er ook in een transparante uitvoering. Daarmee heeft u dus ook overdag een mooi raamproduct waardoorheen het daglicht kan schijnen terwijl het gelijktijdig isolerend werkt. Andere isolerende raamproducten zijn veelal verduisterend zoals overgordijnen. Die zijn er in tal van uitvoeringen zodat u daarin altijd wel een variant kunt vinden die past bij uw interieur.

Gevoerde gordijnen en vouwgordijnen

Ook heel effectief tegen een hoge energierekening, zijn gevoerde gordijnen. In onze winkel kunnen we ook veel gordijnstoffen voeren met een geschikte voeringstof. Dat maakt de gordijnen verduisterend en direct een stuk dikker zodat ze perfect isoleren. Dit kan trouwens ook bij vouwgordijnen zodat ook die isolerend worden.

Dubbele laag raamdecoratie: warm en gezellig

Kiest u voor overgordijnen, dikke gordijnen of gevoerde gordijnen? Combineer ze dan met een transparante of blikdicht raamproduct. U heeft dan een dubbele laag raamdecoratie voor maximale isolatie, een raamproduct dat ook overdag bijdraagt aan het vasthouden van de warmte in huis en het is nog sfeervol ook. Met een dubbele laag raamdecoratie is je thuis warmer en straalt het gezellige warmte uit!

Bespaar op de energierekening met isolerende gordijnen, bij de Toppoint dealer

Gordijnen als isolatiemateriaal? U regelt het sneller dan een verbouwing en het staat direct veel gezelliger en mooier! Wij helpen u graag een set te vinden die past bij uw woonstijl en die ook goed isoleert. Zo bespaart u snel op uw energierekening en zit u er thuis warmpjes bij. Wilt u dat ook? Bezoek dan een winkel van Toppoint voor persoonlijk stylingsadvies en informatie over isolerende gordijnen.

Gepubliceerd op: 7 december 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: