vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Gekleurde raamdecoratie

Voor wie niet bang is voor wat kleur

Wordt u vrolijk van knalgeel, felrood of helderblauw? Waarom zou u dan alleen neutrale tinten in huis nemen? Of rustige raamdecoratie? Wie niet bang is voor wat kleur in huis, die kiest natuurlijk voor gekleurde raamdecoratie. En daarin is veel mogelijk. Van een subtiele print tot druk en fel. Net wat u wilt en waar u zich thuis bij voelt, het gaat immers om uw interieur!

Te druk met kleur? Niet als u het goed combineert!

Ook al houdt u veel van kleur, kleur in huis kan best spannend zijn. Te druk of schreeuwerig zijn niet de woonstijlen die meestal veel fans hebben. Maar kleur betekent niet vanzelf een druk interieur. Net als met alles gaat het ook hier om de juiste combinaties. En daar helpen wij u natuurlijk graag bij!

Kleuraccent in een rustig interieur

Is het interieur al best rustig? Dan kan gekleurde raamdecoratie juist wat extra’s toevoegen aan het interieur en voorkomen dat het te saai wordt. Wilt u dat kleuraccent subtiel laten terugkomen, kies dan voor een paar accessoires in dezelfde tint. Zo heeft u meer kleur in huis zonder dat het overheerst.

Kleurrijk met effen raamdecoratie

Heeft u juist veel kleuren in huis, dan betekent dat niet automatisch dat u voor heel neutrale raamdecoratie moet kiezen. Het is maar net waar u van houdt. Als het u niet druk genoeg kan zijn, voeg dan gerust nog meer kleur toe. Wilt u wel meer kleur maar mag het niet teveel worden? Kies dan een effen raamdecoratie, zoals aluminium jaloezieën, in een kleur die al veel voorkomt in het interieur. Het is dan wel kleurrijk, maar niet te druk.

Of kies dessins en printjes

Natuurlijk hoeft u bij kleur niet altijd voor een effen tint te kiezen. Zeker met raamdecoratie zijn er ook veel gordijnen en gordijnstoffen met mooie dessins en prints. Leuk als u bijvoorbeeld een botanisch sfeertje wilt creëren, of een kleur uit het interieur laat terugkomen in het dessin van de raamdecoratie.

Een goede kleur voor uw humeur

De kleur die u kiest, is niet alleen belangrijk qua styling. Ook op uw humeur heeft kleur invloed! Vrolijke, warme tinten werken stimulerend en koele tinten juist kalmerend. Bent u van uzelf wat timide of zelfs down, dan kan een kleur als rood of goud als oppepper werken. Wie thuis tot rust wil komen, doet er dan weer goed aan om tinten als blauw, groen of lichtpaars in de inrichting te verwerken.

Kleuren kiezen met de kleurenwaaier

Ook de kleurencombinaties die u kiest, zijn van belang voor het effect in uw interieur. Zo geven kleuren die dicht bij elkaar liggen in de kleurenwaaier een harmonieus effect. Groen en geel bijvoorbeeld, blauw en paars maar ook rood en bruin. Die kleuren versterken elkaar zonder dat het te druk wordt. Zoekt u meer contrast omdat u het anders wat te saai of te rustig in huis vindt? Kies dan voor kleuren die tegengesteld zijn. Op de kleurenwaaier zijn dat kleuren die tegenover elkaar liggen zoals geel met paars of rood bij groen.

Inspiratie en voorbeelden van kleurrijke raamdecoratie bij onze woonspecialisten

Wilt u ook meer kleur in uw interieur maar vindt u het lastig om een kleurkeuze te maken die past bij uw smaak en de rest van de inrichting? Dan helpen de interieurstylisten van onze woonspecialisten u graag! Maak een afspraak en bezoek een van onze verkooppunten. Daar vindt u ook volop inspiratie en voorbeelden van kleurrijke raamdecoratie, zowel effen als met de mooiste dessins. Zien we u snel?

 

Gepubliceerd op: 16 juni 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: