vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Geluiddempende raamdecoratie

De oplossing bij teveel geluid in huis of op het werk

Teveel geluid in huis of op het werk is heel vervelend. Het zorgt voor onrust en is erg vermoeiend als u een tijdje in zo’n ruimte doorbrengt. Geluiddempende raamdecoratie kan dit gelukkig vrij eenvoudig oplossen.

Slechte akoestiek

Minimalistische of industriële interieurs zijn heel populair, zowel in huizen als bij bedrijven. Toch hebben deze woonstijlen een groot nadeel; de akoestiek ervan is heel slecht. Met harde vloeren, gestukte muren en een strakke inrichting weerkaatst het geluid in de ruimte. Er ontstaat dan een galm of hol geluid waardoor elk geluid veel nadrukkelijker wordt dan u zou willen.

Geluid buitensluiten

Storend geluid kan van buiten komen, bijvoorbeeld doordat u aan een drukke straat woont of middenin de stad werkt. In dat geval wilt u het geluid letterlijk buitensluiten. En dat kan met geluiddempende raamdecoratie zoals dikke of gevoerde gordijnen. Dat werkt perfect in de avond als u de gordijnen sluit. Voor een geluiddempend effect overdag helpt het al om raamdecoratie te kiezen die ook geluiddempend werkt maar bijvoorbeeld van een semi-transparante stof is gemaakt. Zoals bijvoorbeeld vouwgordijnen of Duette®Shades van Toppoint.

Weerkaatsend geluid in modern interieur

Weerkaatst het geluid binnen teveel doordat u een modern interieur heeft? Ook dan is geluiddempende raamdecoratie de oplossing. Het geluid wordt door de gordijnstof geabsorbeerd zodat het niet meer in de ruimte weerkaatst. Met als gevolg een veel aangenamere akoestiek.

Meer geluiddemping met combinaties in raamdecoratie

Nog meer geluiddemping ontstaat door twee soorten raamdecoratie te combineren. Bijvoorbeeld transparante vouwgordijnen met gevoerde overgordijnen. Door de combinatie is het effect warm, stijlvol en goed te matchen met de rest van het interieur. En het geluiddempende effect wordt nog eens versterkt. Dubbel voordeel dus bij dubbele raamdecoratie!

Welke raamdecoratie is geluiddempend?

Misschien twijfelt u om in uw strakke, moderne interieur iets warms en zachts als een gordijn op te hangen. Maar weet dan dat een contrast in huis de verschillen juist onderstreept. Ofwel, met een stoffen gordijn voor het raam benadrukt u nog meer de strakke woonstijl. Wat de geluiddempende raamdecoratie betreft is er genoeg keuze bij Toppoint; versus® gordijnen, vouwgordijnen, Duette®Shades, rolgordijnen en natuurlijk gordijnen. Elk op zich is al geluiddempend en in combinatie dus nog meer.

Vind de mooiste, geluiddempende raamdecoratie voor uw interieur!

Natuurlijk wilt u wel de juiste match maken en een gordijn en stof kiezen die qua materiaal, kleur en dessin perfect aansluit op uw interieur. Daar helpen wij u graag bij. In elke winkel van onze dealers staan interieuradviseurs voor u klaar. Zij helpen u met het uitzoeken van de mooiste combinatie voor uw interieur, die dan ook nog eens geluiddempend is. Kom snel eens langs en laat u inspireren door de vele mogelijkheden!

Gepubliceerd op: 7 april 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: