vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Geschikte raamdecoratie bij draaikiep­ramen – 4 tips

Wij geven u deze 4 tips

Draaikiepramen zijn inmiddels geen bijzonderheid meer. Logisch, want deze ramen zijn super praktisch. Alleen was het niet altijd gemakkelijk om er passende raamdecoratie bij te vinden. Maar ook dat is allang verleden tijd. Er is nu volop keus in geschikte raamdecoratie bij draaikiepramen. Maar wat kiest u? En waar let u op bij uw keuze? Daarvoor geven wij u 4 tips hoe u de beste raamdecoratie voor het draaikiepraam bij u thuis kiest.

1. Kies raamdecoratie per raam

Dit klinkt als een open deur misschien, maar let op dat u geen raamdecoratie kiest die het gehele raam overspant. Bij dakkapellen bijvoorbeeld ziet u vaak een gewoon openslaand raam naast een draaikiepraam. Het is dan reuze onhandig als u bijvoorbeeld een groot rolgordijn kiest over de gehele breedte. Kies dan voor een rolgordijn per raam. Daarmee kunt u rustig het draaikiepraam op de kantelstand zetten terwijl de rolgordijnen netjes voor elk raam hangen.

2. Zorg voor zijgeleiding met spandraden

Een irritatie die iedereen herkent; het draaikiepraam openen en de raamdecoratie bungelt dan een beetje voor het raam heen en weer. Logisch, want normaal gesproken is raamdecoratie aan de bovenzijde bevestigd en vanaf daar hangt het loodrecht naar beneden. Maar het is niet mooi en ook niet praktisch. En nog onnodig ook. Want met zijgeleiding houdt u de raamdecoratie netjes op z’n plek. Zoals met spandraden bijvoorbeeld. Die lopen dan van boven tot beneden en geleiden de gordijnstof zodat die strak voor het raam blijft. Zijgeleiding met spandraden is mogelijk bij rolgordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën.

3. Bevestig met EasyClick

Een goed alternatief voor zijgeleiding is het bevestigingssysteem EasyClick. Dit plaatst u in het kozijn waarbij het met een magneetstrip vast blijft zitten. Net als klemsteunen hoeft u dus niet te schroeven of boren in het kozijn. Maar het grote verschil, en voordeel, van de EasyClick is dat u ook geen spandraden voor u raam heeft. En doordat het frame van de EasyClick in het kozijn wordt bevestigd, sluit de raamdecoratie perfect aan. Het zit dus strak voor het raam en biedt geen ruimte aan kieren. Met de EasyClick heeft u helemaal geen geklapper of licht dat langs de raamdecoratie nog naar binnen kiert.

4. Kies voor privacy, lichtinval, of allebei

Met ‘gewone’ ramen combineert u raamdecoratie zodat u overdag iets heeft dat teveel zonlicht of nieuwsgierige blikken hindert en ’s avonds de warmte lekker binnenhoudt en inkijk voorkomt. Maar bij draaikiepramen wordt niet vaak voor het combineren van raamdecoratie gekozen. Toch kunt u alle voordelen van zo’n gecombineerde set raamdecoratie ook krijgen met een enkele set voor uw draaikiepraam. Door te kiezen voor een top-down bottom-up uitvoering die u op de gewenste plek in het raam vastzet. Of kies het handige Day & Night-model dat mogelijk is bij plisségordijnen. Daarmee heeft u een verduisterende stof en transparante stof in een pakket.

Kom naar onze dealers voor inspiratie of advies voor de draaikiepramen in uw huis

Heeft u draaikiepramen in huis? Dan hebben wij voor u de raamdecoratie die daar goed bij past en aansluit bij uw woonsmaak en -wensen. Kom langs bij een van onze woonspecialisten en laat u inspireren door het ruime aanbod. Zij adviseren u graag hoe u de raamdecoratie van uw keuze mooi laat aansluiten bij de draaikiepramen in uw huis.

Gepubliceerd op: 15 september 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: