vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Gevoerde raamdecoratie in de slaapkamer

Dat heeft zoveel voordelen!

Als er een plek in huis is waar het op commando donker moet zijn en blijven, dan is het wel de slaapkamer. Uitslapen als u dat wilt, warmte buiten houden als u dat wilt, of teveel geluid… het kan als u kiest voor gevoerde raamdecoratie.

Goede nachtrust

Een goede nachtrust is zo belangrijk. Het kan het verschil maken tussen een goed en slecht humeur, tussen veel of weinig weerstand en tussen een uitgerust gezicht of een met wallen en kreukels. Reden genoeg dus om kritisch uw slaapkamer te beoordelen. Helpt die mee aan uw gezelligheid, gezondheid en goede looks? Is het antwoord nee, dan is het tijd voor snelle actie!

Te vroeg wakker worden

Iedereen heeft wel eens ergens geslapen waar u veel te vroeg naar uw zin wakker wordt omdat het licht langs de gordijnen kiert. Of zelfs door de gordijnen heen schijnt. Als dat eens een keertje is, is het niet zo’n ramp. Is het elke ochtend omdat dat de situatie in uw eigen slaapkamer is, dan is het een stuk minder prettig.

Gordijnen en vouwgordijnen laten voeren

Om te voorkomen dat het licht door de gordijnen heen schijnt, kiest u voor dikke of gevoerde raamdecoratie. Niet alle gordijnstoffen zijn verduisterend, zelfs niet als ze van zichzelf heel dik zijn. Maar wel kan bijna elke gordijnstof gevoerd worden. Natuurlijk bij gewone gordijnen. Maar ook bij vouwgordijnen!

Voordelen van gevoerde gordijnen

Behalve licht sluiten gevoerde gordijnen ook geluid buiten. En ook dat is heel fijn als u wilt doorslapen of uitslapen ondanks geluiden van buiten. Maar gevoerde gordijnen hebben meer voordelen; ze houden de warmte buiten als het daar warm is. En ze isoleren als het bijvoorbeeld tocht of juist te koud is buiten. Met gevoerde gordijnen of vouwgordijnen maakt u uw slaapkamer dus een stuk aangenamer!

Combineer ze met transparante raamdecoratie

Gevoerde gordijnen zijn fijn voor uw nachtrust, maar overdag wilt u ze meestal toch wel openen. Zodat het daglicht en de frisse lucht naar binnen kan. Door ze te combineren met raamdecoratie van transparante stof, hindert u ongewenste inkijk en filtert u subtiel het zonlicht terwijl u wel gewoon naar buiten kunt kijken. Gevoerde vouwgordijnen bijvoorbeeld met transparante in-betweens. Of transparante Toppoint Duette®Shades met gevoerde gordijnen. Maar ook jaloezieën met gevoerde gordijnen. Het zijn maar een paar voorbeelden van de talloze combinaties die gemaakt kunnen worden. Er is dus altijd wel iets dat past bij de stijl van uw slaapkamer.

Soorten gordijnvoering

Gordijnvoering is er in een aantal variaties; van stoffen die een beetje tot geheel verduisteren. Welke het meest geschikt is, hangt onder meer af van de gordijnstof die gekozen wordt. Zo moet de krimptolerantie gelijk zijn. U wilt immers niet dat bij een keer reinigen de voeringstof meer krimpt dan het gordijn zelf. Maar ook de gordijnplooi die u wilt, kan van invloed zijn. De voeringstof mag namelijk niet zo dik zijn, dat de plooi er niet meer mooi door valt. De interieurstylisten van onze dealers weten precies wat mogelijk is, en zullen u hier ook goed in adviseren.

Advies voor gevoerde gordijnen in uw slaapkamer?

Goed voor uzelf zorgen, betekent ook zorgen voor een goede nachtrust. Zonder teveel licht, zonder teveel lawaai en zonder teveel warmte of tocht in de slaapkamer. Dat regelt u dus met gevoerde gordijnen. Wilt u weten wat mogelijk is voor uw slaapkamer? Vraag het onze woonspecialisten. Zij adviseren u graag over de mogelijkheden en hebben verschillende voorbeelden die ze u graag laten zien. Maak snel een afspraak en ze staan voor u klaar.

Gepubliceerd op: 9 juni 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: