vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Gordijnen voor de koude maanden

Gordijnen: comfort voor de koude maanden

Zodra het buiten koud en guur wordt, gaan we het liefst naar binnen. Comfortabel op de bank in een warme woonkamer. Dat comfort vergroot u met de juiste gordijnen. Want zeker in de koude maanden zijn gordijnen een slimme en sfeervolle manier om het binnen lekker warm te houden.

Warmte binnen, kou buiten

Hoe dikker de gordijnen die u voor de ramen hangt, hoe beter ze isoleren. Zonder gordijnen kan de helft van de energie wel via de ramen naar buiten verdwijnen! Maar kiest u voor dikke overgordijnen of mooie gevoerde gordijnen, dan houd u die warmte lekker binnen en de kou buiten.

Zacht velours of een stoer wollen gordijn?

Maar zelfs in die dikkere gordijnstoffen is veel verschil. En gelukkig maar. Want of bij uw interieur nu een gordijn van zacht velours mooi staat of dat u liever een stoer, geweven gordijn van wol voor de ramen hangt, allebei zullen ze zorgen voor meer sfeer en meer comfort in uw huis tijdens de koude maanden. En dat is waar het om gaat toch?!

Woontrend voor de wintermaanden

Dikkere stoffen in rijke kleuren zien we nog steeds vaak terug komen in het interieur. Een prima trend voor de komende wintermaanden! Nestel u lekker warm in een hoekje van de bank met een kop thee, een plaid en misschien zelfs een haardvuur aan. De gordijnen voor de ramen houden u binnen warm en geven de sfeer in huis een extra boost!

Gevoerde gordijnen

Ook als uw voorkeur niet naar een hele dikke gordijnstof gaat, kunt u er nog steeds een gordijn van laten maken dat de koud buiten houdt. Door het te laten voeren! Er zijn verschillende soorten voeringstoffen zodat er altijd wel een is die past bij de gekozen gordijnstof. Kiest u dus een luchtiger stof, dan zorgen wij er met de juiste gordijnvoering voor dat u nog steeds profiteert van maximaal comfort en optimale isolatie!

Overdag het winterzonnetje naar binnen? Kies dan ook voor in-betweens!

Die dikke overgordijnen staan heel mooi, zeker als ze royaal vallen door de dikte van de stof. Alleen die winterdagen zijn al zo kort. De paar uur dat er daglicht is, gaat u natuurlijk niet met de overgordijnen dicht zitten! En dat hoeft ook niet, zelfs niet als u overdag toch meer privacy wenst. Combineer die overgordijnen dan met mooie in-betweens! Zij zijn niet heel isolerend, maar laten juist wel weer dat winterzonnetje overdag naar binnen schijnen. Met zo’n combinatie voor het raam geniet u dus elk moment van de dag van de winter!

Ga voor persoonlijk advies in raamdecoratie naar een van onze dealers

De mooiste combinatie in raamdecoratie of de meest comfortabele gordijnen die passen bij uw interieur… lastig om die keuze zelf te maken? Laat u dan van persoonlijk advies voorzien door een van onze woonadviseurs. Ze staan voor u klaar bij een van onze verkooppunten. Maak een afspraak en voor u het weet zit u er deze winter ook heerlijk warmpjes bij!

Gepubliceerd op: 29 oktober 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: