vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Gordijnen voor een open kledingkast

Slimme oplossing bij weinig ruimte

Niet veel hebben genoeg ruimte voor een inloopkast, maar veel hebben wel genoeg spullen om een grote kast te vullen! Gelukkig zijn daar mooie oplossingen voor, ook als u niet de ruimte heeft voor een grote kast.

Aparte ruimtes maken, met gordijnen

In een klein appartement of een studio is het vaak te behelpen met de ruimte. Met gordijnen kunt u dan snel een deel van de ruimte afscheiden om daar een andere plek van te maken. Een kledingkast bijvoorbeeld.

Zo maakt u een kledingkast met gordijnen

Het idee is heel simpel; zet tegen de muur de indeling van een kast. Zo’n wandsysteem met planken, kledingroedes en lades. Eigenlijk een kast zonder deuren ervoor dus. En in plaats van die deuren, hangt u er gordijnen voor. In een kleur die past bij uw interieur. Klemt u deze ‘kast’ tussen twee muren in, dan hoeft u er alleen maar gordijnen voor te hangen. Zet u het tegen een deel van de wand aan, dan heeft u een gordijnrail nodig met een bocht zodat de gordijnen rondom de kast komen. Een snelle en slimme oplossing om een riante kledingkast te creëren in een kleine ruimte!

Onhandige hoek?

Ook als u wel meer ruimte in huis heeft, kan een afscheiding met gordijnen heel handig zijn. Bijvoorbeeld als u een onhandige hoek in een slaapkamer of op zolder heeft. Zo’n plek waar u eigenlijk niets mee kan, behalve veel rommel neerzetten. Heel praktisch, maar die rommel wilt u liever niet zien. Hang er dan gordijnen voor en de rommel of andere spullen zijn direct uit het zicht!

Gordijnen waar u niet doorheen kunt kijken

Welke gordijnen u kiest voor een open kast of kledingkast, bepaalt u. Het mooist is natuurlijk als u het laat aansluiten bij de rest van het interieur. En staat er veel rotzooi achter of is het nogal rommelig? Dan is het slim om een gordijnstof te nemen die te dik is om doorheen te kijken. Mooie overgordijnen bijvoorbeeld of dikkere in-betweens.

Meer diepte

Behalve dat gordijnen voor een kledingkast de chaos aan het oog onttrekken, zorgen ze ook voor meer diepte in de ruimte. En geven ze wat extra sfeer. Handig én stijlvol dus!

Inspiratie of advies nodig? U krijgt het bij de Toppoint-dealer!

Lijkt u dat wel wat, zo’n riante kledingkast met mooie gordijnen ervoor? Laat u dan eens verder inspireren in een van onze winkels. Onze ervaren en creatieve interieurstylisten staan voor u klaar om u verdere tips en ideeën te geven en hebben tal van mooie gordijnstoffen die heel geschikt zijn om te gebruiken bij kasten of kledingkasten!

Gepubliceerd op: 27 juli 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: