vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Hard en zacht: combineer verschillende soorten raamdecoratie

Weet u niet wat u moet kiezen, harde of zachte raamdecoratie? Kies gewoon niet maar neem allebei! Samen staat het heel mooi en zorgt voor een luxere uitstraling in huis. Bovendien heeft zo’n combinatie van raamdecoratie nog meer voordelen. Reden genoeg dus om een mooie mix samen te stellen voor uw interieur.

Combinaties die passen bij uw interieur en smaak

Gladde gordijnstoffen bij een stoer geweven gordijnstof, brede houten jaloezieën met zachte, soepele gordijnen, aluminium jaloezieën met mooi matchende dessin-overgordijnen. De combinaties in raamdecoratie zijn eindeloos en dus altijd af te stemmen op uw interieur en smaak.

Contrasten in kleur of materiaal

Natuurlijk kunt u voor ton-sur-ton gaan; bijvoorbeeld transparant blauwe in-betweens met donkerblauwe gevoerde overgordijnen. Maar wilt u juist contrast? Dan creëert u die met de kleuren, effen versus dessin, of met het materiaal, hard versus zacht.

Meer dynamiek

Combineert u contrasterende materialen, dan krijgt u meer dynamiek in de ruimte. Sowieso zorgt een dubbele laag raamdecoratie altijd al voor een rijkere uitstraling. Maar zoekt u het contrast op, hout met stof bijvoorbeeld, dan ontstaat er een verbluffend effect. Het trekt namelijk direct de aandacht. Maak dus een mooie combinatie in harde en zachte raambekleding en u versterkt de gewenste sfeer of uitstraling van uw interieur.

Sterke eigenschappen

Elke soort raamdecoratie heeft unieke, sterke eigenschappen. Aluminium jaloezieën bijvoorbeeld zijn robuust met een stoere uitstraling. Hout toont ook stoer maar is weer warmer door de natuurlijke look. Een dikke gordijnstof oogt comfortabel en verhoogt de sfeer. Terwijl een in-between juist zorgt voor een aangename lichtinval overdag. Plissés zijn elegant en Duette®Shades zorgen weer voor extra isolatie voor het raam. Keus genoeg dus. Weet u wat u wilt in uw huis? Kies dan de daarbij passende soorten raamdecoratie en u heeft het beste van beide soorten voor uw raam!

Slim combineren

Het combineren van harde en zachte raamdecoratie is overigens niet alleen mooi. Het is ook heel slim. Neem bijvoorbeeld jaloezieën in een slaapkamer met linnen overgordijnen. De jaloezieën zorgen voor een maximale verduistering terwijl de linnen gordijnstof het geluid dempt. Twee eigenschappen die in een slaapkamer heel waardevol zijn. Of neem gevoerde gordijnen met lamellen in een werkkamer. De gordijnstof zorgt voor een fijne akoestiek terwijl de lamellen altijd precies zo gekanteld kunnen worden dat het licht niet hinderlijk in een beeldscherm schijnt.

Wilt u persoonlijk advies? Neem contact op!

Door raamdecoratie te combineren is er altijd een match te maken die perfect aansluit bij uw woonwensen en woonstijl. Of dat nu een combinatie van harde en zachte materialen is, of iets heel anders. Wilt u daar persoonlijk advies in? Neem dan contact op met een woonspecialist bij u in de buurt voor de mogelijkheden.

Gepubliceerd op: 5 januari 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: