vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Het gaat om de details!

Maak het verschil met kleine details

Een nieuw interieur gaat om meer dan alleen de kleuren en meubels… het zijn juist de details die voor de bekende finishing touch zorgen. Kleine nuances die op het oog misschien niet eens meteen opvallen, maar die wel het verschil maken. Details in design dus, daarmee creëer je meer sfeer en benadruk je de woonstijl van jouw keuze.

Werk van groot naar klein

Overweeg je jouw interieur te veranderen? Of ga je een kamer helemaal nieuw inrichten? Dan begin je waarschijnlijk met de kleuren, de soort vloer en wat voor raamdecoratie je neemt. Vervolgens worden de meubels gekozen waarbij je ook van groot naar klein werkt: eerst de bank en de kast, pas daarna de accessoires zoals een kussentje en een plantenpot.

Finesse

De finesse zit vaak in het eind, in die kleine details. Zoals dat kussentje in een bank de sfeer van comfort en gezelligheid oproept, zo bepalen ook details in raamdecoratie de sfeer van je interieur.

Gordijnplooien

Sfeerbepalende details bij raamdecoratie zijn onder meer de gordijnplooien. Kies je gordijnen, dan krijg je ook altijd de vraag welke gordijnplooi jouw voorkeur heeft. Een enkele gordijnplooi oogt rustiger en strakker dan een driedubbele plooi. Die is royaler en meer romantischer. Een waveplooi heeft een echte design-uitstraling en kies je voor ingeslagen ringen? Dan wordt de uitstraling meteen veel nonchalanter.

Zwarte gordijnhaakjes

Een echt klein detail in raamdecoratie, is het gordijnhaakje. Want wist je dat je ook daar keuze in hebt? Ze zijn er in meerdere kleuren. Zoals zwart. Heb je zwarte kozijnen? Kies dan ook voor zwarte gordijnhaakjes als een uiterst subtiel maar ook heel mooi detail.

Details bij zwarte kozijnen

Zwarte kozijnen zijn sowieso bepalend in je interieur. Het geeft de ruimte meer diepte en een meer luxueuze uitstraling. Pas de details van de raamdecoratie hierop aan, en je hebt een rustig maar sfeervol geheel. Zwarte details zijn er onder meer in het frame van EasyClick, een zwarte bovenbak voor jaloezieën, zwarte ladderbanden en de eerdergenoemde zwarte gordijnhaakjes.

Strak, slim design bij aluminium jaloezieën

Ook grotere details in raamdecoratie zijn van invloed op je interieur. Zoals het strakke, slimme design van de Scala® aluminium jaloezieën dat perfect past bij een moderne of industriële woonstijl. Het design van deze jaloezieën is tot in detail geperfectioneerd. Dat is niet alleen mooi, het is ook heel handig. Zo hebben ze een uniek afgeronde achterzijde bij het bovenprofiel. Hierdoor sluiten ze mooi aan en heb je bijna geen licht dat langs de jaloezieën heen kiert. Ook zijn deze jaloezieën geheel kleurgecoördineerd, wat betekent dat alle onderdelen van dezelfde of een bijpassende kleur zijn gemaakt. Allemaal details die bepalend zijn in de uitstraling en in het gebruik.

Ladderbanden, sfeervolle details

Bij jaloezieën heb je ook nog de mogelijkheid om ze met een ladderband te laten uitvoeren. Dit kan bij de bredere jaloezieën en zorgt voor meer verduistering. Maar vooral is het een mooie combinatie die je kunt afstemmen op de rest van je interieur. Kies voor een contrasterende kleur of ga voor ton-sur-ton, met de unieke collectie ladderbanden in verschillende kleuren en breedtes is het allemaal mogelijk.

Ga voor inspiratie en advies naar een Toppoint partner

Ben je benieuwd met welke details jij de finishing touch in jouw interieur brengt? Laat je dan inspireren in de winkels van Toppoint . Hier vind je tal van voorbeelden en altijd een interieurstyliste die jou persoonlijk adviseert. Zien we je snel?

Gepubliceerd op: 17 januari 2023

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: