vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Hoe kiest u nieuwe raamdeco­ratie?

Nieuwe raamdecoratie voor een bestaand interieur, die kiest u zo!

Bent u toe aan wat nieuws in huis? Een frisse look zonder dat u direct een hele verbouwing op u hals haalt? Denk dan eens aan nieuwe raamdecoratie. Met een paar nieuwe gordijnen of jaloezieën krijgt elke kamer al direct een andere sfeer en frisse uitstraling. Natuurlijk moet het wel in het huidige interieur passen. Daarom geven wij u hier een paar handige tips hoe u nieuwe raamdecoratie kiest voor een bestaand interieur.

Functionele eisen

Bedenk allereerst aan welke eisen de raamdecoratie moet voldoen. Zo hebben gordijnen in een slaapkamer een andere functie dan bijvoorbeeld de duo rolgordijnen in een keuken. En wilt u voor een ruimte met veel beton weer iets dat de akoestiek verbetert terwijl u in een kamer aan de zonzijde juist rekening moet houden met de invloed van het zonlicht. Maak daarom eerst zo’n praktisch lijstje zodat u daar bij de keuze steeds rekening mee kan houden.

Bij welke interieurstijl?

Vervolgens kijkt u natuurlijk naar de huidige interieurstijl. Want ook al wilt u een andere sfeer of kleur, de nieuwe raamdecoratie moet toch wel goed bij de rest van de inrichting passen. Gelukkig kan dat ook met het ruime aanbod van kleuren, stoffen en dessins. Zo heeft u voor elke interieurstijl genoeg keus.

Van gordijnen naar paneelgordijnen of van jaloezieën naar plissés

U kunt natuurlijk dezelfde soort raamdecoratie kiezen in een ander tintje of met een ander printje. Maar veel meer effect heeft het als u een ander soort kiest. Had u bijvoorbeeld kamerhoge gordijnen, kijk dan nu eens naar paneelgordijnen. Deze zijn ook heel geschikt voor hoge ruimtes maar geven een heel ander effect. En wie eerst jaloezieën had, zou plisségordijnen kunnen overwegen.

Contrast in kleuren

Had u voorheen een interieur waarbij de kleuren erg op elkaar waren afgestemd, dan zal een contrast nu extra opvallen. Kies bijvoorbeeld een stof voor de raamdecoratie in een opvallende tint en laat dat terugkomen in de accessoires in de ruimte. Zo ontstaat er een mooie eenheid terwijl je een heel andere sfeer creëert.

Combinaties in raamdecoraties

Wat ook heel verrassend kan zijn, is de combinatie van raamdecoratie. Zo staan transparante rolgordijnen heel mooi bij gevoerde overgordijnen. Bovendien is dat ook heel praktisch omdat u daarmee zowel sfeer kunt bepalen als de inkijk naar wens kunt hinderen. Heeft u nu een soort voor de ramen hangen? Dan geeft het combineren van twee nieuwe soorten raamdecoratie helemaal een vernieuwend effect.

Tijdloos of trendy?

Een andere overweging is de keuze tussen tijdloos of trendy. Heeft het uw voorkeur om het interieur aan te passen op de heersende trends? Kies dan nu bijvoorbeeld velours gordijnen of stoffen met grote botanische prints. Bent u daarentegen niet zo van het vaak veranderen? Dan kiest u voor een tijdloos dessin waarbij de vernieuwing vooral zit in het soort raamdecoratie, de stof of de combinatie van raamdecoraties.

Persoonlijk advies voor een vernieuwing in uw interieur?

Ook een bestaand interieur kunt u dus vernieuwen zonder dat meteen een grootse verbouwing nodig is. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij u thuis of op kantoor? Ga dan langs bij een van onze dealers en laat u persoonlijk adviseren. De interieurspecialisten helpen u graag aan mooie nieuwe raamdecoratie. Bovendien laten ze alles goed inmeten, exact op maat maten en keurig plaatsen. Zo heeft u dus eigenlijk geen omkijken naar het vernieuwen van uw interieur!

Gepubliceerd op: 9 juli 2018

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: