vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Houd de warmte buiten

Met slimme raamdecoratie

Als het buiten warmer wordt, is het wel zo fijn als het binnen aangenaam koel blijft. En daarvoor heeft u echt niet meteen een flinke airco nodig. Slimme raamdecoratie voor het raam doet ook al veel om de warmte buiten te houden.

Isolerende en warmtewerende raamdecoratie

Vaak hebben we het over raamdecoratie om de warmte in huis te houden. De isolerende eigenschappen voorkomen dat de warmte van binnen naar buiten verdwijnt. Dat is prettig in de winter, maar in de zomer wilt u juist voorkomen dat die warmte naar binnen komt. En ook dat bereikt u met de juiste raamdecoratie.

Rolgordijnen en vouwgordijnen tegen de warmte

Rolgordijnen en vouwgordijnen van Toppoint werken ook als zonwering. Doet u deze gordijnen dicht zodra het zonlicht op de ramen komt, dan houden ze de warmte buiten. Voor nog meer warmtewering kunt u de vouwgordijnen ook laten voeren met een speciale voeringstof. En in het assortiment rolgordijnen zijn er verschillende met een reflecterende coating waardoor het zonlicht direct teruggekaatst wordt.

Dubbele lagen als warmtewering

Dubbele lagen klinkt als dubbel zo warm, maar dat geldt niet bij raamdecoratie. Een dubbele laag gordijnstof voor het raam houdt de warmte juist buiten. Of in ieder geval tussen de gordijnen. Zo voorkomt het dat de warmte naar binnendringt. Een extra drempel dus om de warmte buiten te houden. En zo’n dubbele set raamdecoratie staat nog heel stijlvol ook!

Combinaties met raamdecoratie

Als u raamdecoratie combineert, dan heeft u tal van mogelijkheden. Zoals jaloezieën, Duette®Shades of plissés met gordijnen. Die gordijnen kunt u laten voeren met een warmtewerende voeringstof of u kiest een gordijnstof met een warmtewerende coating. En kiest u voor Duettes, dan heeft u nog een extra warmtewering voor het raam. Die zijn namelijk bekend om hun isolerende werking dankzij de opvallende honingraatstructuur. In de plooien van de stof ontstaat een stilstaande luchtlaag die ’s winters de warmte binnenhoudt maar op warme zomerdagen de warmte niet doorlaat!

Zo houd u uw huis koel

Heeft u de juiste raamdecoratie gekozen, dan is het zaak om daar ook slim mee om te gaan. Gooi daarvoor ’s ochtends vroeg als het nog lekker fris is, de ramen wagenwijd open zodat de koele lucht naar binnen kan. Loopt de temperatuur op of komt de zon op de ramen? Dan doet u de ramen en de gordijnen dicht. Eenmaal ’s avonds doet u de ramen weer open als het buiten weer afkoelt. Zo koelt het huis dan nog even extra af voor de nacht, wat wel zo lekker is als u gaat slapen! En bent u bang voor insecten die dan naar binnen kunnen komen? Zorg dan dat u ook horren voor het raam plaatst. Die zijn er in verschillende varianten, zoals een die extra ventilatie mogelijk maakt.

Welke combinatie past bij uw huis? Vraag het uw Toppoint-dealer!

Raamdecoratie is meer dan alleen maar sfeer en stijl; het is ook een manier om aangenaam en comfortabel te wonen. Wilt u advies welke combinatie goed werkt voor uw huis? En welke combinatie het beste past bij uw woonstijl? Bezoek dan een winkel van Toppoint, de interieurstylisten staan klaar om u persoonlijk te adviseren.

Gepubliceerd op: 13 juli 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: