vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Houd je huis koel deze zomer

Houd je huis koel deze zomer met Toppoints slimme raamdecoratie

Nu de temperaturen buiten stijgen, is het van belang dat we binnen een aangename en koele omgeving behouden. Gelukkig hoef je daarvoor niet meteen een airconditioning aan te schaffen. Bij Toppoint begrijpen we het belang van een koel huis tijdens de zomer, en daarom bieden we slimme raamdecoratie aan die helpt om de warmte buiten te houden. In deze blog bespreken we de voordelen van onze raamdecoratie en geven we tips om je huis koel te houden tijdens de zomerhitte.

Raamdecoratie die werkt in jouw voordeel

Gewoonlijk denken we bij raamdecoratie aan het binnenhouden van warmte tijdens de wintermaanden. We hebben het over de isolerende eigenschappen die voorkomen dat warme lucht ontsnapt. Echter, deze eigenschappen werken net zo goed andersom. Met isolerende raamdecoratie kun je namelijk voorkomen dat de warmte op hete dagen je huis binnendringt.

Dubbele raamdecoratie voor verkoeling

Het lijkt wellicht tegenstrijdig, maar dubbele raamdecoratie kan juist helpen om je huis koel te houden. Een dubbele laag gordijnstof voor je raam kan de warmte effectief buiten houden. De lagen gordijnstof fungeren als een barrière waarin de warmte wordt vastgehouden, voordat deze je huis kan binnendringen. Met dubbele raamdecoratie geniet je niet alleen van een stijlvol interieur, maar creëer je ook een aangename koelte in je woning.

Toppoints Outdoor screens : De ideale oplossing

Een andere uitstekende optie om de zon buiten te houden en je huis koel te houden, zijn de outdoor screens van Toppoint. Deze screens worden aan de buitenzijde van je ramen geplaatst en zorgen direct voor verkoeling. Ze verminderen de zonnewarmte die je huis binnenkomt en kunnen de temperatuur binnen met wel 4 tot 6 graden verlagen. Bij één van onze partners kun je altijd terecht voor een persoonlijk plan.

Extra tips om je huis koel te houden

Naast het gebruik van de juiste raamdecoratie zijn er ook andere maatregelen die je kunt nemen om de hitte buiten te houden:
1. Houd ramen, deuren en raamdecoratie gesloten tijdens de warmste uren van de dag. Op deze manier voorkom je dat de hete lucht naar binnen komt.
2. Zet ramen en deuren open op momenten dat de zon niet direct op je huis schijnt. Hierdoor kun je profiteren van frisse lucht en natuurlijke ventilatie.
3. Groen in je tuin of op je terras kan ook zorgen voor verkoeling. Planten en bomen bieden schaduw en verdampen vocht, waardoor de omgevingstemperatuur lager wordt. Daarnaast absorberen gras en andere begroeiing minder warmte dan harde oppervlakken zoals stenen.

Zomers advies bij een Toppoint partner

Bij Toppoint begrijpen we dat het behouden van een koel huis tijdens de zomer essentieel is. Met de juiste raamdecoratie en extra tips, zoals het sluiten van ramen en deuren tijdens de heetste uren en het creëren van een groene omgeving, kun je genieten van een aangename en koele leefruimte tijdens de zomermaanden. Voor persoonlijk advies over hoe je jouw huis koel houd ga je naar één van onze partners, daar staan altijd professionals voor je klaar!

Gepubliceerd op: 11 juli 2023

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: