vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Ibizalook in huis met linnen gordijnen

Met linnen gordijnen en natuurlijke materialen

Toegegeven, een heerlijke zomerse vakantie op een locatie naar keuze is superfijn. Maar als dat even niet kan en de zomervakantie vooral thuis wordt doorgebracht, dan brengt u die zomerse sferen toch in huis? Zoals met de Ibizalook. Met onze tips en een zomers zonnetje waant u zich deze zomer in relaxed Ibiza. Regelt u alvast de cocktails?

Zonnige interieurs voor zonnige dagen

Net als de meeste warme locaties heeft ook Ibiza veel witte of lichte huizen. Echte zonnige interieurs met natuurlijke materialen en neutrale tinten. Voeg daarbij een overdaad aan lichte stoffen zoals in gordijnen en kussentjes, en u heeft direct een luxueuze uitstraling. Een heerlijke basis om fijn te relaxen en te genieten van warme, zomerse dagen.

Houten elementen bij witte muren

Witte muren en grote, grove houten elementen zijn de basis van een typische Ibizalook. Op het eiland zelf ziet u vaak huizen met grove balken aan het plafond. Heeft u die niet? Kies dan voor houten meubels met een heel natuurlijke look. Onbewerkt, grof of verweerd. Het werkt allemaal om de gewenste sfeer te creëren.

Linnen gordijnen

Ook voor de inrichting kiest u natuurlijke materialen. Linnen gordijnen bijvoorbeeld passen perfect bij deze Ibizalook. Linnen is van zichzelf al luchtig en licht wat goed past in een zomers geheel. Maar het heeft ook een stoere uitstraling waardoor het weer perfect matcht met de houten elementen. Qua kleur hebben lichte tinten de voorkeur als u de Ibizalook helemaal wil doorvoeren. Maar heeft u liever een andere tint? Dan kan dat ook; linnen gordijnen zijn in talloze kleuren verkrijgbaar. Van natuurlijke tinten zoals crème, lichtgrijs of antraciet tot hele felle kleuren.

Losjes

Linnen, katoen, riet, leer of hout zijn ook prima materialen voor de accessoires. Zoals kussentjes in de bank, hockers of robuuste lijsten voor de wanddecoratie. Kies wat u mooi vindt en zet het bij elkaar. Bij de Ibizalook hoeft het allemaal niet zo netjes en strak te zijn; wat losjes en zelfs een beetje rommelig geeft die sfeer alsof u net terugkomt van het strand of heerlijk lang hebt kunnen uitslapen. En daar is helemaal niets mis mee!

Relax met oversized gordijnen

Met oversized gordijnen maakt u de Ibizalook natuurlijk helemaal af. Dat oogt relax-to-the-max en combineert heel goed met de losse sfeer van de accessoires. En kiest u voor oversized gordijnen van linnen? Dan ontstaat er een soort beachy look die prima matcht met het Ibiza-sfeertje!

Meer inspiratie voor de Ibizalook bij u thuis?

Linnen gordijnen zijn sowieso fijne gordijnen. De natuurlijke stof heeft veel voordelen en doet het goed in diverse woonstijlen. Kom langs bij onze woonspecialisten en laat u inspireren door de vele varianten in linnen raamdecoratie. De interieuradviseurs helpen u graag met persoonlijk advies zodat u met deze gordijnstof en andere accessoires ook bij u thuis de Ibizalook creëert!

Gepubliceerd op: 14 juli 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: