Inkijk bij het raam? Zo lost u dat op!

Grote ramen zijn heerlijk maar zorgen ook voor veel inkijk, en daar zit u vast niet altijd op te wachten. Met gordijnen is de inkijk snel opgelost, maar dat is voor overdag natuurlijk geen optie. Wij geven u hier een paar praktische tips om de inkijk bij het raam op te lossen.

Geen inkijk in de woonkamer

Een elegante oplossing om inkijk in de woonkamer tegen te gaan zijn plisségordijnen of Duette® Shades van Toppoint. Deze raamdecoratie kan in bijna elk type raam geplaatst worden.  En is er van zeer smalle tot extra grote plooibreedtes zodat het ook bij elke interieurstijl past. Met de handige top-down-bottom-up kunnen de plissés op elke gewenste hoogte geplaatst worden. Laat ze bijvoorbeeld op ooghoogte zakken. Hiermee behoudt u de natuurlijke lichtinval maar blokkeert u nieuwsgierige passanten.

Privacy in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer wilt u niet dat er vrij zicht naar binnen is.Hier moet het donker zijn als u slaapt met de nodige privacy voor overdag. Duo-rolgordijnen of stijlvolle in-betweens zijn dan een ideale oplossing. De transparante en niet-transparante stof in het duo-rolgordijn maken het mogelijk om inkijk te weren. U kunt zonlicht te filteren en de slaapkamer te verduisteren met een-en-hetzelfde rolgordijn. Kiest u voor in-betweens in de slaapkamer? Daarmee heeft u een heel sfeervolle raamdecoratie die het licht mooi verstrooit en overdag de inkijk voldoende kan hinderen. Om ook ’s avonds privacy te hebben en overdag de kamer te kunnen verduisteren, zult u ze wel moeten combineren met andere raamdecoratie.

En zeker geen inkijk in de badkamer!

De laatste plek waar u inkijk wilt, is natuurlijk de badkamer. Gelukkig is er heel veel raamdecoratie die geschikt is voor vochtige ruimtes . Denk aan aluminium jaloezieën, rolgordijnen of vouwgordijnen met een speciale coating zodat de stof vocht- en schimmelwerend is. En bent u bang dat de raamklink in de weg zal zitten? Kies dan voor een rolgordijn dat contra-rollend wordt opgeleverd. De stof rolt dan aan de voorzijde van de buis af zodat de raamklink niet geraakt wordt. Wilt u toch overdag wat natuurlijk lichtinval in de badkamer, dan zijn jaloezieën het handigst. Deze kunt u kantelen. Hiermee is de inkijk nog steeds beperkt maar het licht kan wel naar binnen kieren.

Raamfolie, een optie om inkijk bij een raam te beperken

Op elk raam kunt u ook raamfolie (laten) aanbrengen om de inkijk te beperken. Laat u hier wel goed in adviseren of besteed het uit aan een vakman zodat het strak op het raam komt zonder luchtbelletjes en de naden mooi zijn afgewerkt en niet gaan rafelen. Bedenk u echter wel dat bij raamfolie ’s avonds in een verlichte ruimte eventuele contouren of silhouetten van buitenaf wel te zien blijven. Een verduisterend gordijn of andere raamdecoratie lost dit natuurlijk gemakkelijk op terwijl u met het raamfolie overdag wel de natuurlijke lichtinval behoudt.

Persoonlijk advies?

Wilt u persoonlijk advies of meer opties hoe u de inkijk bij een raam beperkt? Maak dan een afspraak voor een interieuradvies.

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: