vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Inspiratie: gordijnen met prints

Van bloemendessins tot planten en grafische elementen

Zin in een nieuw accent dit voorjaar in uw interieur? Denk dan eens aan gordijnen met prints! Een kleine aanpassing maar ze maken een groot verschil. Zoekt u nog inspiratie voor raamdecoratie in uw interieur? Wij zetten hier een paar voorbeelden van dessin-gordijnen voor u op een rij.

Eyecatcher voor het raam

Een gordijn met een print is een echte eyecatcher. Maar het hoeft niet altijd meteen heel druk te zijn. Een subtiele print kan mooi opgaan in het interieur. Of juist een aangename afwisseling zijn in de verder rustige ruimte. Zoekt u liever het contrast op? Dan is er natuurlijk ook genoeg te kiezen in gordijnen met prints in knallende kleuren of hele grote motieven.

Woontrend van nu: florale motieven op gordijnen

Een woontrend die we de laatste tijd veel zien terugkomen, zijn de florale motieven. Dessins met bloemen in allerlei vormen en maten en heel diverse kleuren. Van groot tot klein en van druk tot rustig. Bloemen als print op gordijnen zijn helemaal van nu.

De woonstijlen voor gordijnen met prints

Bloemenpatronen doen het goed in verschillende, actuele woonstijlen. Ze staan mooi in een Bohemian woonstijl, bij een Secret garden-interieur maar ook bij een minimalistisch of vintage interieur en natuurlijk in een romantisch of klassiek ingerichte woning. En heeft u een Scandinavische stijl thuis? Dan staan gordijnen met een botanische print daar heel erg mooi bij.

Andere prints of ingewerkte motieven

Natuurlijk zijn er ook andere prints dan de bloemen en planten op gordijnen. Van grafische prints tot abstracte dessins, als u een gordijn zoekt dat niet effen moet zijn dan heeft u echt heel veel keus. En wilt u niet een vlak, effen gordijn maar mag het niet te druk zijn? Kijk dan eens naar de gordijnen met een ingewerkt motief. Een soort ton-sur-ton-effect maar dan door een werkje in de gordijnstof.

In combinatie met andere raamdecoratie

Gordijnen zijn trouwens een perfecte match met veel andere soorten raamdecoratie. U kunt ze combineren met jaloezieën, rolgordijnen en veel meer. Is het andere raamproduct effen? Dan is een gordijn met een printje erop een hele aantrekkelijke combi. En daarbij maakt het niet uit of het andere product transparant of verduisterend is, gordijnen met prints zijn er in zowel transparante stoffen van de mooie in-betweens als dikke, verduisterende gordijnstoffen. Aan u de keus dus!

Gordijn met print ook in uw interieur? Laat u adviseren bij onze dealers!

Welk gordijn en welk printje het mooiste staat bij uw interieur? Dat laten wij aan de interieurstylisten van onze dealers. Ze staan voor u klaar in de winkels waar ze ook altijd een ruime collectie van de mooiste gordijnen in uitstekende kwaliteit hebben. Laat u dus inspireren en adviseren over de mooiste dessin-gordijnen voor uw thuis.

Gepubliceerd op: 16 maart 2021

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: