vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Isolatietip: gevoerde vouwgordijnen

Dat voorkomt onnodig warmteverlies

Zo richting de winter worden de dagen onmiskenbaar kouder. Door je huis goed te isoleren, voorkom je warmteverlies. En die isolatie kan ook met raamdecoratie. Zelfs als de gordijnstof niet eens zo heel dik is. Dan laat je het voeren. Wist je dat dat ook met vouwgordijnen kan? Daarom onze isolatietip voor de komende winter: gevoerde vouwgordijnen !

Isolatielaag

Als je vouwgordijnen omhoog trekt, dan vouwt de stof zich op tot een smal pakketje voor het raam. Het is logisch dat zo’n pakket niet te dik mag worden. Vandaar dat veel mensen denken dat je ook dunne gordijnstof bij vouwgordijnen moet kiezen. En dat ze daardoor niet geschikt zijn als isolatielaag voor het raam. Maar dat is dus helemaal niet waar!

Sterke techniek bij dikke gordijnstof

Een vouwgordijn kan best uit een dikkere gordijnstof bestaan. Ten minste, als het een vouwgordijn van Toppoint is. Want de techniek van Toppoint is kwalitatief zo hoogstaand, dat het ook mooi blijft bij de zwaardere stofpakketten. Zoals van dikkere gordijnstof of gevoerde gordijnstof.

Aluminium baleinen

De techniek van een vouwgordijn bestaat onder meer uit de baleinen. Dat zijn de verticale ‘buizen’ die de stof strak houden. Deze baleinen zijn aan elkaar bevestigd zodat ze de stof kunnen optrekken of juist neerlaten. De baleinen van Toppoint vouwgordijnen zijn hol en gemaakt van aluminium. Ze zijn dus heel erg sterk en tegelijkertijd heel erg licht.

Vouwgordijnen voeren

Door dit sterke staaltje techniek kunnen de vouwgordijnen gevoerd worden. Dat de gordijnstof hierdoor dikker en zwaarder wordt, maakt niets uit. Het gordijn functioneert nog even goed. Of zelfs beter. Want het laat geen licht meer door en het houdt de warmte binnenshuis!

Voorkom 20% tot wel 50% warmteverlies via de ramen

Gevoerde vouwgordijnen zijn isolerend doordat de dikkere stoflaag de warmte niet doorlaat. En door de luchtlaag die ontstaat tussen de raamdecoratie en de ramen, blijft de warmte binnen en kan het niet kan ontsnappen via de ramen. En dat scheelt heel veel! Want via de ramen kan zomaar 20% tot wel 50% van alle warmte uit huis naar buiten gaan. En met de huidige energiekosten , is dat wel heel erg zonde!

Nog meer voordelen

Maar gevoerde vouwgordijnen hebben nog veel meer voordelen. Ze dempen ook harde geluiden waardoor de akoestiek in de ruimte veel aangenamer wordt. Ze voorkomen dat de gordijnstof door het zonlicht verkleurt. En gebruik je gevoerde vouwgordijnen voor de slaapkamer? Dan is het ook nog eens lekker donker daar. Ideaal als je wilt slapen terwijl het buiten nog licht is of als er een lantaarnpaal in de buurt staat.

Bespaar energie en isoleer met raamdecoratie. Jouw Toppoint dealer helpt je!

Welke voeringstof de juiste is, hangt onder meer af van de gordijnstof die je kiest voor het vouwgordijn. De medewerkers in de winkels van MrWoon weten precies waarmee het vouwgordijn van jouw keuze het beste gevoerd kan worden. Ze houden onder andere rekening met de krimptolerantie en kiezen de voeringstof die qua kleur en dikte past bij het vouwgordijn zelf en bij jouw woonwensen. Wil jij ook energie besparen door te isoleren met gevoerde vouwgordijnen? Bezoek dan een verkooppunt van Toppoint bij jou in de buurt!

Gepubliceerd op: 1 november 2022

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: