vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Isolerende raamdecoratie; een warm huis in de winter

Na een stevige herfstwandeling of een fietstocht door de regen, verwarmen we ons het liefst binnen in huis. Lekker op de bank met iets warms te drinken, een goede film of een fijn boek. Een warm huis in de winter is essentieel om u thuis te voelen. Tocht of koude ramen die het binnen killer maken, zijn dan ook een absolute no-go. Gelukkig kunt u die onaangename koude bronnen effectief aanpakken, met isolerende raamdecoratie.

Warmteverlies via ramen, van 20% tot 50%

Ramen zorgen voor een warmteverlies tot wel 50%. Zeker als het enkel glas betreft maar ook bij dubbel glas verliest u nog zo’n 20% van de warmte in huis via de ramen. Dat is zonde, voor het comfort en voor de portemonnee.

Verbouwen? Of gordijnen ophangen?

Natuurlijk kunt u met isolerende kozijnen en HR++ glas het warmteverlies fors beperken. Maar dat is meestal een fikse verbouwing met daarbij een fikse rekening. Raamdecoratie daarentegen kan geplaatst worden zonder veel geklus, hooguit een paar nieuwe rails of bevestiging die gemonteerd moeten worden. En de kosten zijn ook een stuk lager. Terwijl u met een goede set raamdecoratie een energiebesparing tot wel 25% kan realiseren! Kies voor mooie velours gordijnen zoals de Isola of Isola effect, beide met een thermolaag. Of kies voor wol, gordijnstof Moved. De Moved is van 100% recyclede wol, dus naast isolerend ook nog heel verantwoord.

Barrière tegen de kou in huis

De truc bij isolatie met raamdecoratie is de combinatie van lagen. Dat kan door twee lagen raamdecoratie te kiezen zoals dikke overgordijnen bij in-betweens of verduisterende vouwgordijnen met transparante gordijnen. Gordijnen zijn zelf al isolerend en met die dubbele laag voor het raam creëert u als het ware een luchtlaag tussen de gordijnstoffen waardoor de warmte in huis blijft. Bovendien heeft u daarmee altijd nog een laag voor het raam die een eerste barrière vormt tegen de kou. Ook als u overdag de overgordijnen open hebt. Twee lagen raamdecoratie is een ideale warmte-isolatie voor elk huis.

Toppoint Duette®Shades; warmte-isolerende raamdecoratie

Als het op warmte-isolatie voor het raam aankomt, zijn de Toppoint Duette®Shades een ware topper. Deze raamdecoratie is gemaakt met een unieke honingraatstructuur. Dat staat niet alleen heel mooi, het zorgt ook voor een stilstaande luchtlaag. En precies die laag houdt de warmte binnen. Daarmee heeft u een constante temperatuur in huis, gaat u warmteverlies tegen en bespaart u fors op de energierekening! En het leuke is, die Duette®Shades van Toppoint zijn ook nog mooi te combineren met andere raamdecoratie. Zo creëert u extra isolatie en een mooie stijl in huis die goed aansluit bij uw interieur.

Gordijnvoering

Ook door gordijnen te laten voeren, kunt u de warmte-isolatie verbeteren. Bijvoorbeeld als u een mooie gordijnstof heeft gevonden die eigenlijk iets te dun is om echt isolerend te zijn. Met de juiste gordijnvoering, maken we er dan een dikker, meer isolerend gordijn van. Zo kunt u dus altijd de combinatie van raamdecoratie kiezen die u het mooist vindt.

Isolerende raamdecoratie; ook handig voor warme zomerdagen

Behalve dat isolerende raamdecoratie aangenaam is voor de winter, helpt het ook voor de warme zomerdagen. In de zomer wilt u de warmte juist uit huis houden. Een dubbele laag gordijnen of zo’n isolerende set Duette®Shades is dan net zo effectief. Het zorgt voor een constantere temperatuur in huis en houdt de temperatuursinvloeden van buiten, ook echt buiten.

Voordelen isolerende raamdecoratie

Isolerende raamdecoratie is heel aantrekkelijk doordat het zoveel voordelen heeft:
– Een dubbele laag raamdecoratie isoleert effectief en houd daarmee de kou buiten
– Raamdecoratie is voordeliger dan verbouwen
– Het bespaart kosten op de energierekening
– Met het ruime en diverse aanbod in raamdecoratie is er ook altijd wel een set raamdecoratie te creëren die perfect past bij jouw interieur

Zo isoleert u uw huis met raamdecoratie

Wilt u ook uw huis isoleren met raamdecoratie? Dan kan dat. Ga naar een van de winkels van onze woonspecialisten bij u in de buurt en laat u adviseren en inspireren. De interieurspecialisten staat voor u klaar.

Gepubliceerd op: 27 oktober 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: