vind je winkel HIER TE KOOP
vraag advies VRAAG ADVIES

Kamerhoge gordijnen, voor luxe en sfeer

Kamerhoge gordijnen voor luxe en sfeer bij hoge plafonds

De plafonds in nieuwbouwhuizen worden steeds hoger. En dat heeft gevolgen voor de lengte van de gordijnstof. Zeker als u een kamerhoog gordijn wenst. Zo’n riant gordijn staat luxueus en is ook nog eens praktisch. Wilt u ook kamerhoge gordijnen in uw huis? Dan vertellen wij u waar u op moet letten.

Plafondhoogtes; van 2,40 toen tot 2,70 nu

Allereerst die plafondhoogtes. Volgens het huidige Bouwbesluit moeten de plafonds standaard 2,60 meter hoog zijn. Vaak is het zelfs nog wat hoger in nieuwbouwhuizen; 2,70 meter is allang geen uitzondering meer. Toch is dat een groot verschil met huizen uit bijvoorbeeld de jaren ’80. Toen was de plafondhoogte gemiddeld 2,40 meter. Een groot en zichtbaar verschil met een huis van nu!

Hoge plafonds als teken van rijkdom

Wie wel eens bij een herenhuis of grachtenpand binnen is geweest, weet dat er vroeger niet alleen huizen met lage plafonds werden gebouwd. In deze huizen zijn de plafonds wel 3,50 tot 4,00 meter hoog, soms zelfs nog hoger! De hoogte van een ruimte werd dan ook gezien als een teken van rijkdom. En nog steeds geven interieurs met een hoog plafond een gevoel van luxe. Kamerhoge gordijnen versterken die indruk alleen maar, ook als de kamer minder hoog is dan formaatje grachtenpand.

Kamerhoge stoffen

Met een kamerhoog gordijn in uw huis kiest u voor stijl, luxe en sfeer. Het zorgt ook voor een betere akoestiek en meer isolatie omdat een groter oppervlakte met een stof bedekt is. Maar voor zo’n mooi kamerhoog gordijn, heeft u wel een kamerhoge stof nodig.

Naadloos en met doorlopend dessin

De kamerhoge gordijnen worden gemaakt van de breedste stofrollen. Een normale stofrol waar doorgaans gordijnen van worden gemaakt, is hooguit 1,50 meter breed. Voor kamerhoge gordijnen heb je stof nodig van een extra brede rol die tot wel 3,00 meter breed is. Hierdoor kunnen gordijnen gemaakt worden zonder naden en als u een gordijnstof met dessin heeft uitgekozen, loopt het patroon mooi door.

Ruim assortiment bij Toppoint

Ook met kamerhoge gordijnen heeft u veel keus in raamdecoratie. Van ragfijne in-betweens tot verduisterende gordijnen of gordijnen van fluweel, Toppoint heeft een uitgebreid assortiment in kamerhoge stoffen die we desgewenst ook nog kunnen voeren. En zoekt u kamerhoge gordijnen om te combineren met andere raamdecoratie, zoals bijvoorbeeld houten jaloezieën? Ook dan kunt u altijd bij ons een mooie kamerhoge stof van uitstekende kwaliteit vinden voor in uw interieur.

Kamerhoge gordijnen? Probeer ze eens zelf, bij een van onze verkooppunten en thuis!

Ook kamerhoge gordijnen moet u zelf zien en voelen, kom daarom altijd eerst eens langs bij een van onze verkooppunten. Onze woonadviseurs kunnen u alles vertellen over deze riante gordijnen en u de vele voorbeelden laten zien. En wilt u weten hoe het thuis staat? Dan krijgt u een paar stalen mee. Lekker groot maar zeker niet kamerhoog zodat u ze prima zelf in huis kunt proberen en hanteren!

Gepubliceerd op: 1 oktober 2019

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: